Infraestructures

Front comú a la Foia de Castalla per reclamar una nova estació elèctrica

La central d'ibi s'ha mostrat insuficient per a les expectatives de desenvolupament industrial de la zona

Els ajuntaments d'Ibi, Castalla, Onil i Tibi han creat un front comú amb la finalitat d'exigir la construcció d'una estació elèctrica imprescindible per al desenvolupament industrial i econòmic de la zona, ja que la manca d'energia suficient condiciona la posada en marxa de nous polígons i l'ampliació o implantació de noves empreses.

En l'actualitat, la Foia de Castalla només disposa de l'estació situada a Ibi, pel que amb el pas del temps ha esdevingut insuficient per a les expectatives d'expansió industrial i creixement urbà que ha experimentat aquesta comarca.

Des d'associacions empresarials com Ibiae ja fa temps que es reivindicava la construcció d'una nova infraestructura de distribució elèctrica, fet que es va vore plasmat amb el compromís de construir una subestació a Castalla, però la complicada conjuntura econòmica i les retallades han tornat a paralitzar la iniciativa, donant-se el fet que Castalla té un polígon paralitzat, mentre que el parc tecnològic projectat a Onil també es troba condicionat per aquesta causa i així mateix, a Ibi, ja s'han iniciat els preparatius per la construcció d'un nou polígon industrial que possibilite un major desenvolupament industrial.

Així les coses, els alcaldes d'Ibi, Castalla, Onil i Tibi han mantingut contactes amb l'objectiu de crear un front comú i exigir que, d'una vegada, la subestació elèctrica es convertixca en realitat. El nou alcalde d'Ibi, Rafael Serralta, ha comentat que «tots coincidim que aquestes instal·lacions són fonamentals per al futur de la comarca, i per això anem a unir esforços per fer-nos notar davant les administracions implicades». En aquest sentit, els municipis sol·licitaran una reunió amb responsables d'Iberdrola, «amb l'objectiu que es procedisca a la construcció urgent de la subestació, o que, al menys, ens donen una solució provisional alternativa».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia