Les pilastres del pont de Deltebre a Sant Jaume seran per a equipaments

Deltebre vol ubicar-hi les oficines del parc natural i l'ecomuseu i Sant Jaume, un equipament turístic

L'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa (ERC), va explicar ahir que des del 2004 treballen en el projecte de poder fer servir la pilastra del pont –allò que tècnicament s'anomena «estrep»– per traslladar-hi l'ecomuseu i les oficines del Parc Natural del Delta de l'Ebre, que actualment es troben en dos edificis diferents que són de propietat municipal. «És obvi que no poden continuar gaire més temps on són ara, perquè es tracta d'uns espais separats i no hi ha pràcticament zona d'estacionament», va dir Aspa, que calcula que caldrà esperar com a mínim cinc anys abans no es pugui materialitzar el trasllat.

L'alcalde de Deltebre diu que a l'estrep del pont es disposarà de més d'un miler de metres quadrats útils per poder-hi ubicar les dependències del parc, ja que la base de la pilastra és de 300 m². A més, les obres contemplen unes parets amb vidrieres.

Una mica més verd està el projecte de Sant Jaume d'Enveja. El seu alcalde, Castor Gonell (PSC), diu que no tenen res previst, però que la seua idea és poder instal·lar en aquest espai algun tipus d'infraestructura relacionada amb l'activitat turística al riu (piragües) o al passeig fluvial (bicicletes). «De moment, ens ho deixaran buit com a Deltebre i tenim temps de pensar bé que hi volem posar», va dir Gonell.

«Quedarà un espai multifuncional i molt més gran que no pas el del pont del Mil·lenari», va precisar per la seua banda el coordinador territorial a l'Ebre de Política Territorial, Antoni Sabaté.

Més de 17 milions

El pont entre Sant Jaume i Deltebre es va començar a construir a finals de l'any passat i té un pressupost de 17,1 milions d'euros. Adjudicat a l'empresa FCC, les previsions són que entre la primavera i l'estiu de l'any 2010 estiga acabat. El pont serà de tipus fix i tindrà una longitud total de 250 metres. El gàlib nàutic lliure serà de 12 metres d'alçària en un tram central de 56 metres per permetre el pas d'embarcacions. L'amplada total és de 19,3 metres, amb una calçada de 8 metres formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals de 0,5. També hi haurà un passeig de 7,8 metres amb vorera per a vianants i carril bici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.