Infraestructures

Obres clandestines a Silla?

DES DEL MIG DE LA PLAÇA

Em faig ressó d'una situació molt curiosa que s'està produint a Silla, que ningú sap explicar. Es tracta de les obres en la rotonda de la cruïlla de l'avinguda d'Alacant i la de l'Albufera, on s'ha remogut tota la jardineria (palmeres incloses), l'asfaltat i la cimentació per a col·locar unes enormes canonades de conducció d'aigües en direcció a la gran bassa de contenció situada al costat.

Sembla que podem deduir que aquesta obra forma part del projecte d'evacuació d'aigües pluvials de la zona nord de Silla, des dels polígons de Quatre Camins, Espioca, Mas del Papa i l'Alteró. Si és així, ens hem de felicitar perquè no s'haja abandonat el problema pendent dels pluvials, a la solució del qual es va comprometre la Generalitat. Que s'actue, encara que poc a poc, per a prosseguir-lo és bo per al poble. Però, el cas és que l'ajuntament no dóna informació.

Ja passà amb les obres de canalització de l'avinguda de la Rambleta, que ningú sabia res sobre elles, perquè l'ajuntament tampoc no havia informat. Com si s'haguera de tindre vergonya per les obres relacionades amb els pluvials, o s'haguera d'amagar res, la corporació socialista anterior i ara la popular, opten pel silenci, quan hauria de ser al revés i haurien de llançar les campanes al vol.

Falta que se diga, doncs, per a què són les obres que estan fent-se, de quin projecte es tracta, qui paga les obres, quina dura està prevista, qui executa les obres i qui les dirigeix, etc. Això en qualsevol obra figura en un gran cartell, perquè tothom sàpiga de què va i per a fer-se propaganda les institucions. Qui paga aquestes obres de Silla, la Generalitat, la Diputació, l'ajuntament, algun mecenas...?

Evidentment, la web municipal, que ja va espavilant-se i ja va traient informació de coses, encara que ha de millorar el producte, podria haver donat informació d'aquestes obres i no ho ha fet. En realitat s'han de penjar moltes coses, que s'havien promès, com per exemple les actes dels plens municipals, les ordenances, etc. L'ajuntament tampoc ha utilitzat la premsa per a informar d'aquest tema (Levante, Las Províncias, El Punt). Tampoc no he vist en que ho hagen fet cap de les webs dels partits. El silenci, el misteri.

En aquestes circumstàncies podríem suposar que es tracta d'unes obres clandestines, que s'estan fent sense que ningú les haja autoritzatdes? Evidentment, això seria impossible. Per tant, dir que són unes obres clandestines és una exageració; en realitat seran unes obres secretes, que només han de conèixer poques persones.

Però es dona la circumstància que aquestes obres han causat, i estan causant, molts inconvenients per a accedir al poble, sobre tot per a la gent forastera. Normalment Silla és un poble de circulació difícil per als forasters i per als veïns. Quan es talla un carrer, en aquest cas una artèria importantíssima per a entrar i eixir del poble, els automobilistes pregunten al veïnat. Com els veïns i veïnes no tenim ni idea, no sabem què contestar.

Aquesta mancança de informació potser que siga deguda a l'apatia dels responsables polítics locals que s'han convertit en l'equip de govern de menor activitat i de major inoperància des que va arribar la democràcia a Silla. En qualsevol cas, ara que el poble reclama més transparència als polítics, també s'ha de demanar més in formació.

En conclusió, la pàgina web de l'ajuntament no ha complit la seua funció en l'assumpte d'aquestes obres. Tampoc no ha estat una eina ben aprofitada al llarg de tota la legislatura i el poble es pregunta per què, amb els diners que costa, que paguem entre tots! Potser ara que arriben les eleccions municipals li donen més marxa a la web municipal...

El fet és que ha d'existir un compromís polític per tal d'informar al veïnat pels motiu de qualsevol intervenció municipal. Potser ara que arriben les eleccions municipals li donen més marxa a la web municipal i donen més explicacions de les coses. La in formació és tan important que, si falta, qualsevol pot pensar en qualsevol cosa. En aquest cas, que les obres són per a les pluvials, però, amb tanta màquina i tans forats, algú podria pensar que estan cercant petroli...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia