Infraestructures

La variant de l'Esquirol costarà uns dos milions

El projecte de la variant de la carretera BV-5027 de l'Esquirol a Tavertet, així com també la connexió amb la carretera C-153, implicarà el desviament del trànsit del centre de l'Esquirol per una nova carretera de dos carrils de tres metres per sentit i vorals de 0,5 metres. Començarà a l'encreuament de Quatre Camins i enllaçarà amb el punt quilomètric 1,3 de la carretera de Tavertet.

Les obres de construcció de la nova variant, que evitarà que els cotxes hagin de travessar el carrer Major de l'Esquirol, tindran un cost de prop de dos milions d'euros i la previsió és que a final de l'any 2018 estiguin acabades. El projecte inclou la construcció d'un nou pont sobre el torrent de la Parra, la millora de la connexió amb la C-153 i l'adaptació d'interseccions en forma de T amb totes les carreteres que ja existeixen en aquest tram que enllaça amb el barri del carrer del Pont.

Actualment, el primer quilòmetre de la carretera BV-5207, que coincideix amb el nucli urbà de l'Esquirol, té un trajecte força sinuós, amb trams molt estrets que dificulten el pas de dos vehicles simultàniament, especialment dels autocars que es dirigeixen cap al nucli turístic de Tavertet. El projecte de la nova variant es va presentar divendres als veïns i hi van ser els alcaldes de l'Esquirol i Tavertet i el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat Jordi Fàbrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.