la crònica

Una vegada més, la desinformació de sempre

La línia R3 de rodalies, de Puigcerdà i Vic, va registrar ahir retards de fins a 40 minuts. Aquesta és una de les tres línies que fins al setembre té interromput el servei al centre de Barcelona a causa de les obres de l'estació de rodalies de la Sagrera. És, també, la línia de rodalies amb menys freqüència de trens. Així, els soferts viatgers van afegir, al tràngol que ja és que el tren tan sols arribi fins a Sant Andreu Arenal i hagin d'arribar al centre de Barcelona fent una bona estona de metro, un retard contundent del servei, farcit, com és habitual, d'una notable desinformació. El tren que havia de passar a les 10.41 per la Garriga, en direcció a Barcelona, va acabar passant 40 minuts més tard. A més, però, el trajecte també es va demorar, amb parades més llargues del normal o aturades inexplicables enmig de les vies. En lloc de plantar-se en mitja hora a Sant Andreu Arenal, va caldre 45 minuts per arribar-hi. Debatut i comptat, l'usuari que havia de sortir de la Garriga a les 10.41 va aconseguir posar els peus al centre de Barcelona al cap de dues hores.

A l'estació de la Garriga, per megafonia, van informar que el tren de les 10.41 passaria a les 11.20. Res més. Sense donar-ne cap causa. Dins de l'estació, la persona que ven bitllets i porta el bar era la primera sorpresa. Se n'havia assabentat per la megafonia –que s'activa des de Barcelona– i a ella ningú l'havia avisat ni li havia trucat. Els viatgers, doncs, van tornar a experimentar la falta d'explicacions i informació a la qual gairebé s'han avesat. De fet, des que va començar el tall a la línia, són recurrents els retards de 5, 10 i 15 minuts, als quals ningú respon.

Adif va assenyalar a aquest diari que el retard d'ahir al matí es devia a una avaria que havia tingut un comboi que sortia de la Tour de Querol a un quart de nou del matí, avaria que no es va solucionar fins que faltaven cinc minuts per a les nou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.