Serveis

serveis

Ripoll i Campdevànol hauran de compartir les farmàcies de torn

En el marc de la reordenació sanitària del Ripollès, els set establiments es repartiran les guàrdies nocturnes

L'alcalde informa sobre les urgències

Per si no hi havia prou indignació entre els ciutadans i estaments polítics del Baix Ripollès, ahir mateix Sanitat va fer saber a l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell (CiU), que els quasi 11.000 veïns del seu municipi i els quasi 4.000 de Campdevànol hauran de compartir farmàcia de torn. Ho va avançar al ple d'anit ell mateix. A Ripoll, hi ha 5 farmàcies i, a Campdevànol, 2. I com que les males notícies no arriben mai soles, l'alcalde va haver d'anunciar al final del ple i a petició del públic que la suspensió de pagaments a l'octubre i novembre anunciada per Benestar Social a les residències de la gent gran crearà a la fundació Guifré, que gestiona la de Ripoll, un important problema de tresoreria. Jordi Munell, però, va dir que dilluns es reunirà el patronat per estudiar fórmules perquè no afecti ni als residents, ni als treballadors.

Abans, havia donat dades sobre les urgències nocturnes, arran del tancament nocturn dels CAP de Ripoll i de Camprodon decretat per Sanitat. Segons les seves dades, des del 5 de setembre, en què va entrar en vigor la mesura, hi ha hagut 55 trucades al SEM –en 5 que va caldre ambulància, aquesta va arribar amb molt retard–, 6 vegades el metge de guàrdia s'ha hagut de desplaçar a un domicili i no hi ha hagut increment d'activitat a l'hospital de Campdevànol. L'alcalde va informar que Sanitat reforçarà la guàrdia nocturna sempre que calgui, però de forma excepcional.

LA XIFRA

55
són les trucades per urgències
nocturnes rebudes pel SEM al Ripollès, des del 5 de setembre.

LA XIFRA

15.000
són els potencials usuaris de Ripoll i
Campdevànol que poden necessitar una farmàcia de torn.

Una modificació per legalitzar les flors

ERC i PSC, a l'oposició, van coincidir a dir que CiU duia al ple una modificació de l'ordenança de civisme a mida per legalitzar les jardineres penjades al balcó de l'Ajuntament i que ells havien de ser els primers a complir-la. L'ordenança fins ara preveia que havien d'instal·lar-se per dins i no per fora. Els convergents van indicar que, ara, el control serà més fàcil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.