Corbera rep més d'un milió d'euros per recuperar el Poble Vell

Ajuntament i Generalitat van signar ahir el conveni del programa Viure al Poble

«Estem molt contents, perquè aquesta aportació econòmica suposarà un bé per al poble», comentava ahir l'alcalde de Corbera durant l'acte en què es va signar el conveni del programa Viure al Poble. Els gairebé 1.200.000 euros que rebrà aquest municipi de la Terra Alta serviran per recuperar el Poble Vell, concretament per rehabilitar l'església vella, però també serviran per dinamitzar econòmicament el poble. «El conveni ens afavoreix en dos vessants: per preservar adequadament les nostres arrels i el patrimoni històric, i per millorar l'atractiu turístic», va explicar Sebastià Frixach. A part de recuperar l'església vella, la inversió també es destinarà a recuperar dos carrers que actualment estan soterrats i que formen part de l'eix principal del Poble Vell, i a la senyalització turística del municipi.

Durant l'acte de la signatura del conveni, el director general d'Administració Local, Carles Bassaganya, va voler destacar l'atractiu del projecte de Corbera: «Suposarà també una millora de la qualitat urbana i de la qualitat de vida dels veïns del municipi.» Amb la signatura del conveni també s'acorda la creació d'una comissió de seguiment del projecte.

Dels cinc primers

El projecte presentat per l'Ajuntament de Corbera va quedar entre els cinc primers escollits pel Departament de Governació. El programa Viure al Poble, destinat a municipis de menys de dos mil habitants i estrenat enguany per primer cop, va rebre 140 projectes, dels quals 26 es beneficiaran de la inversió econòmica de Governació. Carles Bassaganya va destacar la «competència ferotge» que hi va haver entre els projectes i els municipis que s'hi van presentar. No obstant això, va qualificar el projecte de Corbera com una proposta «molt bona», gràcies a la qual va aconseguir ser un dels primers seleccionats. Tot i que aquesta primera edició del programa Viure al Poble, a la qual es van destinar 14 milions d'euros, es va plantejar inicialment com una «prova pilot» i una mica a l'expectativa de veure quina resposta hi hauria per part dels municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.