Urbanisme

isona i conca dellà

Llum verd al pla general que permet doblar la població

La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat per a les terres de Lleida va donar ahir el seu vistiplau al nou Pla General d'Ordenació Urbana d'Isona i Conca Dellà. El pla preveu augmentar en 1.200 habitatges nous, quan ara en municipi en té 1.000, en un horitzó de 12 anys. Un 60% del creixement és al nucli d'Isona, el 30% a Figuerola d'Oscau i la resta són operacions puntuals en alguns dels dotze nuclis restants. La Comissió d'Urbanisme troba encertats els criteris ambientals i patrimonials del pla proposat per l'Ajuntament i la seva aposta per intentar fixar població i acollir-ne de nova, per tal de remuntar la situació dels darrers anys, en què el municipi ha perdut habitants.

La Generalitat, això sí, demana a l'Ajuntament que mantingui el caràcter dels nuclis i les tipologies de les cases, que concentri l'habitat de protecció oficia a Isona i Figuerola i que no fragmenti les cessions de sòl que rebrà per les operacions urbanístiques sinó que les concentri per afavorir la creació d'àrees i equipaments públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.