Urbanisme

maresme

Tordera destaca la millora de la seguretat que suposaran les obres a l'N-II

El projecte, que tot just s'ha licitat, inclou tres rotondes per facilitar l'accés a les urbanitzacions del municipi

L'alcalde reitera que el desdoblament de la via continua sobre la taula de la Generalitat

L'anunci fet pel Ministeri de Foment fa pocs dies de la licitació del projecte per millorar la seguretat de la carretera N-II a Tordera ha estat valorat positivament pel govern local que el considera un pas important en la recerca de solucions a la perillositat d'alguns revolts de la via. La proposta, que s'hauria d'adjudicar durant l'estiu i que té un període d'execució de 22 mesos contempla la construcció de tres rotondes als nous vials laterals que han de permetre als vehicles accedir sense problemes a les urbanitzacions de Tordera Parc i Terra Brava i al veïnat de Sant Pere. També contempla l'adequació d'un pas subterrani per connectar Tordera Parc amb les masies agregades de Sant Pere. L'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (CiU), ha rebut amb satisfacció la notícia que interpreta com una resposta del Ministeri a la perillositat dels revolts de la via en aquesta zona i que l'han convertit en un dels punts negres pel què fa a accidents de trànsit. D'altra banda, Garcia assenyala que l'Estat “sembla que ha entès que calia una actuació a la N-II que haurà d'assumir part del trànsit derivat de l'autovia de Maçanet”. Per Garcia, les obres comportaran la pacificació de la carretera i facilitaran que els conductors de llarg recorregut provinents de la demarcació de Girona enllacin amb l'AP-7 quan vulguin anar a Barcelona i no passin per l'N-II alliberant en part l'intens trànsit que circula per la via.

Tot i això, Joan Carles Garcia aclareix que el municipi no ha deixat de banda l'opció del desdoblament de la carretera que el Ministeri ja va anunciar que no assumiria. “Seguim parlant amb la Generalitat de la necessitat de fer aquesta obra, malgrat que la considerin molt cara, i esperem que s'acabi resolent pel bé del territori”, apunta.

El projecte licitat té un cost de poc més de 7 milions d'euros.

LA XIFRA

7
milions
d'euros és el preu de licitació de les obres de millora de la carretera N-II al seu pas per Tordera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia