L'autora de Margalef Mari Tarragó publica un llibre infantil il·lustrat

«Bocins de felicitat» és la seva primera obra amb text i dibuixos propis

«És un petit manual per redescobrir en el dia a dia totes aquestes petites coses que ens empenyen a continuar endavant amb optimisme i entusiasme.» Així defineix la seva autora el contingut del llibre infantil Bocins de felicitat, el primer amb text i dibuixos propis. «Parlo del plaer d'estar vius, dels records, del valor de l'amistat, de l'homosexualitat, la soledat, els somnis», hi afegeix Mari Tarragó, una jove de Margalef de Montsant que resideix des de fa anys a Barcelona.

L'autora presenta uns dibuixos «de traç senzill i fresc», amb la intenció d'apropar-se «a la senzillesa dels dibuixos d'un nen». La tècnica emprada és la tinta xinesa i el guaix, amb un bicolor de negre i roig. El llibre forma part de la col·lecció de llibres infantils El Cargol Golafre, que ha engegat Sd Edicions. Tot i que se'n recomana la lectura a partir de 4 anys, l'autora confessa: «Els meus fills m'han fet adonar que no hi ha edat a l'hora d'escollir un conte.»

Mari Tarragó es va endinsar en el món professional de la il·lustració després d'assistir a les classes d'il·lustració de l'artista roquetenc Ignasi Blanch: «És una persona molt entusiasta, optimista i sap transmetre a tots els seus alumnes la seva passió pel dibuix i la literatura infantil», destaca Tarragó. De fet, l'autora també ha col·laborat amb Ignasi Blanch en el projecte Humanitzem els hospitals, una iniciativa de l'Associació d'Ajuda als Afectats de Cardiopaties Infantils de Catalunya (Aacic) i gràcies a la qual una cinquantena d'il·lustradors van omplir de dibuixos tres plantes de l'hospital maternoinfantil de la Vall d'Hebron de Barcelona.

Nous projectes

En aquests moments Mari Tarragó està acabant d'il·lustrar un altre conte, també a dues tintes, juntament amb l'escriptora Maria Àngels Gil. També té al calaix un encàrrec de la mateixa editorial Sd per a l'adaptació del conte El trencanous i el rei dels ratolins. I, amb una trajectòria en el camp de la il·lustració que ara ja és imparable, també té a punt els dibuixos per a un receptari de cuina de xocolata per a nens. «Estic contenta i no em puc queixar; les coses em van bé i un dels bocinets de felicitat que hi ha dins el meu llibre s'ha acomplert.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ester Boquera Diago
Directora de ‘Les publicacions de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939

“La Generalitat republicana va editar quasi 90 títols a l’any”

Banyoles
art / música

Més de 40 artistes de diferents disciplines, al Wart Project 24

sant jordi desvalls
música

Joanjo Bosk reprèn la línia poètica amb ‘Cançó de repòs’, de Leveroni

figueres
Cultura

Mor Margot Benacerraf, figura històrica del cinema veneçolà

música

El grup tarragoní Stromboli Jazz Band, en un festival de ‘dixieland’ a Portugal

tarragona
Cultura

La Patum Infantil omple de balls i salts la plaça de Sant Pere

Berga

L’Escola de Teatre La Diana estrena ‘Un Dios salvaje’ a El Canal

Salt
música

Salvador Sobral clourà la 20a edició de l’(a)phònica amb un concert gratuït

banyoles
MÚSICA

Beth Gibbons, bellesa i dolor al Primavera Sound

BARCELONA