Xavi Torres: «La FCF no li pagarà res»

Tot i que el directiu responsable de l'àrea esportiva de la federació catalana, Xavi Torres, fa dies que repeteix que Johan Cruyff no cobrarà res de la FCF per ser seleccionador –ni ell ni a través de la seva fundació–, ahir ho va haver d'explicar una vegada més, i va tallar de soca-rel els rumors que deien que la Cruyff Foundation cobrarà 1,7 euros (o 2, segons la font) de cada entrada venuda en els partits de la selecció. «No és cert tot el que s'ha dit, Cruyff no cobrarà res», insistia Torres, que assegurava que la federació només li cedirà l'estructura, els locals i els contactes amb les institucions catalanes.

El directiu de la FCF que s'ha encarregat de negociar amb Cruyff, va explicar amb més detalls el que ja havia avançat aquest diari la setmana passada, que és que l'acord inclou projectes comuns d'integració i solidaritat a través de la Cruyff Foundation, i projectes de formació de directius, entrenadors i exesportistes a través del Cruyff Institute. En el vessant solidari, la FCF i Cruyff faran una aturada de tot el futbol català perquè nens discapacitats juguin i convisquin amb els nens federats. També volen escampar per Catalunya un projecte que ja funciona a Holanda, que són les Cruyff Courts, és a dir, camps de futbol dins les ciutats obertes les 24 hores per atreure els nens i joves que vaguen pels carrers. Aquest és un projecte que tindrà el suport dels ajuntaments i, de moment, la primera que s'obrirà serà a Sant Boi de Llobregat, la ciutat del president de la federació, Jordi Casals.

I en el vessant de la formació, la FCF i Cruyff impulsaran uns cursos per a directius per ensenyar-los com gestionar un club de manera bàsica, que seran subvencionats per les administracions. També impulsaran els cursos de monitor de futbol –el nivell 0 d'entrenador per dirigir només futbol de base– no presencials a través d'internet. La FCF comprarà al Cruyff Institute el programa per 32.000 euros, que Torres explicava que quedaran ràpidament sufragats, perquè aviat serà obligatori el títol de monitor.


Xavi Torres explica que la FCF només cedirà l'estructura i els contactes a Cruyff pels projectes solidaris i de formació, i que no cobrarà res



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.