Montilla rebaixa el to contra les consultes i diu ara que no hi té objeccions si es respecta la llei

Creu que a l'Estat hi ha «separadors» que donen arguments als independentistes

Montilla va constatar que les consultes sobre la independència estan «organitzades per entitats privades» i no té res a dir-hi si es convoquen d'acord amb la legalitat. En una entrevista a Ràdio Teletaxi, el president de la Generalitat va subratllar que les consultes no són referèndums, que se celebren «d'acord amb una normativa legal» i «amb unes garanties», que al seu criteri «no tenen» les convocades per diumenge, en què «qui fa la campanya i qui l'organitza són les mateixes persones». Montilla va reduir així el to de les crítiques indirectes que havia fet a la convocatòria. En el debat de política general, va titllar els referèndums d'«aventures i invents» i, abans, en un acte del PSC, havia contraposat la Catalunya «seriosa» que diu que defensen els socialistes a l'actuació d'una CDC «radicalitzada» perquè no s'oposa a les consultes.

Montilla, no obstant això, també va carregar contra aquells que atien la «confrontació» a l'Estat. «Hi ha separadors que no treballen per la concòrdia i que el que fan és confrontar i criticar injustament, i donen arguments als que no volen continuar a Espanya», va al·legar. Més que construir ponts, obren «fosses», va rematar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.