Política

Fins a 200.000 euros per a inversions a decidir entre la ciutadania de Castellar

La sisena edició dels pressupostos participatius de Castellar del Vallès destinarà 200.000 euros per a inversions que decideixi la ciutadania. Des d’ahir i fins el 7 de juny s’ha obert el termini perquè la ciutadania, entitats i grups estables inscrits al registre municipal, el Consell d’Infants i el Consell d’Adolescents de la vila puguin presentar les seves propostes omplint el formulari habilitat al web municipal o de forma presencial demanant cita prèvia al Servei d’Atenció Ciutadana i omplint una fitxa.

Les iniciatives que es presentin podran tenir a veure amb qualsevol tipus d’actuació que tingui a veure amb les competències municipals i que formi part del capítol d’inversions, ja sigui una despesa destinada a la compra, construcció o rehabilitació d’elements que siguin perdurables i no es podran proposar l’execució de serveis o la contractació de persones. Entre d’altres condicions, caldrà que les propostes donin resposta a una necessitat concreta, siguin viables tècnicament i es puguin executar en la seva totalitat durant l’any 2024.

Una comissió estudiarà la viabilitat entre el 8 i el 30 de juny i les que resultin seleccionades es faran públiques l’1 de juliol. Les votacions es faran de l’1 al 12 de setembre, via web a través d’un sistema d’identitat digital o bé presencialment a El Mirador. Podran votar les persones majors d’11 anys empadronades i les que compleixin 11 anys en el transcurs del mateix any de la votació. Els resultats es donaran el 12 de setembre.

Els 200.000 euros que es destinaran a les propostes guanyadores en dues categories: 150.000 euros s’invertiran en el nucli urbà i els 50.000 euros restants es destinaran a projectes localitzats a Sant Feliu del Racó i urbanitzacions. Les propostes que es presentin no podran superar l’import màxim de 50.000 euros.

En les sis edicions que s’han fet fins ara s’han presentat un total de 70 propostes, i l’edició de més participació va ser la de 2021, que va comptabilitzar 18 propostes presentades. Un cop fetes les votacions, en totes aquestes edicions han resultat guanyadores 25 propostes,. I, fins al moment, el consistori ha destinat 1.100.000 euros a les inversions sorgides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia