Urbanisme

Les cases de la catedral de Tortosa tenen un pis sobreocupat de l'Ajuntament

Els veïns denuncien que el consistori els fa «assetjament immobiliari» per poder-los expropiar

El tercer pis del número 11 del carrer Croera és propietat de l'Ajuntament des del desembre del 2005. El consistori i l'antiga propietària van pactar el preu de l'immoble, en el marc de l'expropiació forçosa de les cases afectades per la futura construcció de la plaça de la Catedral. Però el pis adquirit per l'Ajuntament tenia uns llogaters que, segons la resta dels veïns, ara han rellogat la casa a un grup de nouvinguts que treballen en la recollida de la taronja. «Les persones que ocupen el pis estan pertorbant la vida dels propietaris dels altres immobles, però el més greu és que l'Ajuntament ho tolera i no fa res per tenir aquest habitatge en bones condicions», va explicar ahir un portaveu dels veïns. Segons aquesta mateixa font, és una manera més «d'assetjar» els veïns de les cases de davant de la catedral, perquè acceptin l'expropiació que els proposa l'Ajuntament, un procés que ja ha estat invalidat dos cops als jutjats.

«La policia ha vingut un parell de vegades, però no ha pogut localitzar la gent que ocupa la casa», va lamentar el portaveu. «Les persones no estan vivint en les millors condicions, ja que l'Ajuntament no ha fet el manteniment de la casa, i de retruc està provocant un problema social als veïns que voldria fer fora, per poder enderrocar les cases», va remarcar. Segons el portaveu, les advocades dels propietaris han presentat instàncies oficials a l'Ajuntament, com el consistori els ha requerit.

Filtracions d'aigua i un terrat ple de brossa

GUSTAU MORENO

Els veïns del número 11 del carrer Croera han aportat imatges per demostrar l'abandonament en què es troben el terrat i el tercer pis de la finca, així com les afectacions que pateixen els seus habitatges. En les fotografies, el terrat –que seria propietat també de l'Ajuntament– és ple de brossa, però també d'electrodomèstics vells i d'enderrocs. A més, les canonades del tercer pis no funcionen bé i les plantes inferiors han tingut filtracions d'aigua, que també haurien arribat a la segona planta del número 15 del mateix carrer. De fet, una d'aquestes filtracions va tenir una afectació important sobre una biga de fusta i el sostre d'un dels immobles, que va patir un ensorrament. «És una situació degradant, per fer la vida impossible als veïns», va valorar un portaveu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.