Sense - Avui

Antoni Tàpies, nomenat marquès

Joan Carles I concedeix sis títols nobiliaris a diverses personalitats, entre les quals també hi ha Roser Rahola, vídua de Jaume Vicens Vives

Joan Carles I ha concedit sis títols nobiliaris a altres tantes personalitats de diversos àmbits de la societat, entre els quals hi ha el de marquès al pintor i escultor Antoni Tàpies i de baronessa a Roser Rahola i d'Espona, vídua de Jaume Vicens Vives, segons publica aquest divendres el Butlletí Oficial de l'Estat.

El nou marquès de Tàpies ha aconseguit el reconeixement del rei Joan Carles per la seva "gran contribució a les arts plàstiques d'Espanya i del món".

Premi Príncep d'Astúries de les Arts 1990, Tàpies, de 86 anys, compta amb nombrosos guardons des que el 1948 es va unir al moviment avantguardista català de la revista Dau al Set.

L'editora i vídua de Vicens Vives, Roser Rahola, serà la baronessa de Perpinyà en reconeixement a la seva trajectòria com a empresària i continuadora de l'obra del seu marit, coincidint amb el centenari del seu naixement, que se celebra aquest any.

També han estat distingits l'exministre Marcelino Oreja, el president de la Real Acadèmia de la Història, Gonzalo Anes, l'expresident del Banc Bilbao Biscaia, José Ángel Sánchez Asiáin i Iñigo Moreno de Arteaga.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.