Ajuntament i Cultura invertiran 300.000 euros en la muralla de Tortosa

Hi instal·laran una passarel·la d'accés

El conveni de l'any 2006 signat entre la direcció general de Patrimoni Cultural, l'Institut Català del Sòl (Incasol) i l'Ajuntament de Tortosa ja preveia una inversió conjunta de 240.000 euros per a la restauració d'un tram de la muralla de Tortosa. Ara amb l'ampliació del conveni s'ha aconseguit una nova aportació de 300.000 euros, 150.000 per part de l'Ajuntament, i 150.000 més per part l'Incasol a través de l'1% cultural. Aquesta nova aportació permetrà realitzar algunes modificacions al projecte i millorar-ne l'actuació. La novetat més important és que en lloc d'una escala d'accés s'hi instal·larà una passarel·la, probablement metàl·lica, d'un metre i mig d'amplada, que permetrà passejar per aquest tram de muralla des dels jardins del Príncep fins a la torre del Célio, considerada bé cultural d'interès nacional. «És un tram molt estret i sense passarel·la no s'hi podria transitar», va explicar l'arquitecte responsable de l'obra, Josep Lluís.

Les obres de restauració, adjudicades a l'empresa Urcotex, van començar fa ja uns mesos, temps durant el qual s'han dut a terme les excavacions arqueològiques que han permès establir que la torre del Célio té tres metres i mig més d'alçada, i s'han descobert alguns estrats que indiquen que podria ser anterior al segle XIV com fins ara s'havia datat. Actualment s'estan consolidant uns cent metres de la muralla annexa a la torre del Célio, un tram d'origen medieval però que va ser reconstruït al segle XIX.

La setmana passada, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el director dels serveis territorials de Cultura a l'Ebre, Xavier Vega, van fer una visita d'obres per constatar que l'actuació avança a bon ritme.

Tortosa, amb uns sis quilòmetres de muralles, té un dels recintes emmurallats més llargs i importants no només de Catalunya sinó també de l'Estat, tant pel que fa al bon estat de conservació com a les fortificacions construïdes entre els segles X i XVIII, que mostren l'evolució dels sistemes defensius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
MÚSICA

El Sónar es farà tot a l’Hospitalet de Llobregat a partir del 2026

BARCELONA