cultura

Tortosa connectarà la muralla de Remolins i les Avançades de Sant Joan amb una passarel·la elevada

L'Ajuntament i l'Incasol cofinançaran el projecte, que costarà 300.000 euros

L'Ajuntament tortosí continuarà les obres de restauració de la muralla medieval de Remolins a la primavera de 2010, un cop finalitzada l'actuació a la torre del Célio que ha tingut un cost de 240.000 euros. En aquest sentit, el projecte suposa la rehabilitació de la muralla fins al recinte de les Avançades de Sant Joan, amb un termini d'execució de sis mesos i un pressupost de 300.000 euros. El projecte estarà finançat a parts iguals per l'Ajuntament i l'Institut Català del Sòl (Incasol), en aplicació del programa de l'1% cultural. De fet, el ple de Tortosa va haver d'aprovar dijous passat l'addenda del conveni entre la Direcció General de Patrimoni Cultural, l'Incasol i el mateix Ajuntament, per poder iniciar els treballs. El projecte de restauració de la muralla de Remolins, des de la torre del Célio fins les Avançades de Sant Joan, forma part d'un pla triennal. El responsable del projecte de les dues fases ha estat l'arquitecte local Josep Lluís Ginovart.

«Ara donarem continuïtat a la muralla fins a les Avançades de Sant Joan, i tindrem una escala d'accés des dels jardins del Príncep», va explicar la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé. En aquesta línia, Roigé també va destacar la importància de l'actuació des del punt de vista de la recuperació del patrimoni però també com a atractiu turístic. «La gent podrà passar per dalt de la muralla i tenir unes vistes fins ara insòlites al barri jueu, a la resta del nucli antic i també als jardins del Príncep», va concloure.

Acaben l'obra a la torre del Célio

GUSTAU MORENO

La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va fer una valoració molt positiva de la primera part de les obres, al tram de la torre del Célio. Roigé va dir que un dels encerts ha estat traure els xiprers plantats al costat de la muralla, i que ara pensen fer el mateix a la zona dels jardins del Príncep. La torre del Célio és un bé cultural d'interès nacional (BCIN), i des del febrer també està apadrinada pels alumnes del cicle superior de primària del CEIP de Remolins. Durant les obres han constatat la coexistència de nivells tipològics i funcionals diferents. La part baixa de la torre és del segle XIV, però la part superior va ser reformada al segle XVII. El pany de muralla que connecta la torre va ser enderrocat durant la revolta de la Primera República, i reconstruït durant les guerres carlines. A finals del segle XX, ja es van fer millores en l'últim pany de muralla, quan es va reordenar la plaça de Menahem Ben Saruq.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA