Urbanisme

Tortosa construeix un nou punt d'informació als Jardins del Príncep

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va visitar ahir al matí les obres del nou punt d'informació turística del parc dels Jardins del Príncep. El nou equipament, que té un pressupost de 91.640 euros i està finançat parcialment pel Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), podria entrar en funcionament al juny. El punt d'informació serà una construcció de nova planta, de dos volums, un dels quals serà utilitzat com a botiga de productes típics i de qualitat de Tortosa i de les Terres de l'Ebre. L'arquitecte del projecte, Jaume Bel, va destacar que es tracta d'una intervenció que s'integrarà de manera molt harmònica en l'entorn. Així, l'arquitecte va detallar que el nou edifici es construirà amb fustes, vidres, ferros rovellats artificialment i pedra seca, amb l'objectiu d'integrar-lo en el parc i permetre la visió dels arbres i de les escultures a l'aire lliure. En aquest sentit, Bel va remarcar que l'edificació serà especialment respectuosa amb el conjunt escultòric de Santiago de Santiago. De fet, l'alcalde va avançar que, més enllà de la construcció del nou punt d'informació, l'Ajuntament també destinarà uns 20.000 euros addicionals a netejar i restaurar el museu d'escultures a l'aire lliure. A banda, les obres al recinte dels Jardins del Príncep, que executa l'empresa tortosina Obcicat, també inclouen la instal·lació d'un ascensor per fer més accessible l'edifici de l'associació de veïns de Remolins.

Per la seua banda, el regidor de Turisme, Ricard Forés, va assenyalar que l'entrada en funcionament del nou punt d'informació servirà per rellançar la promoció dels Jardins del Príncep. De fet, tindrà una doble funció, per informar els turistes que s'allotgen al parador del castell de la Suda, i també com a futur punt d'accés a les muralles i les fortificacions. De la mateixa manera, tant Forés com l'alcalde van recordar que el recinte dels Jardins del Príncep quedarà connectat amb la torre del Célio i la muralla de Remolins a través d'una passarel·la, i que habilitaran un accés cap a les Avançades de Sant Joan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses