Urbanisme

Tortosa vol portar turistes a les muralles amb el nou Passeig de les Fortificacions

L'Ajuntament ja ha senyalitzat el primer tram del recorregut, que uneix la torre del Célio amb les Avançades de Sant Joan

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Ricard Forés, va presentar ahir la primera fase del recorregut turístic i cultural que l'Ajuntament ha batejat com a Passeig de les Fortificacions, i que també es donarà a conèixer com el nou «cinturó verd» de Tortosa. Forés va detallar que el projecte ja formava part del pacte de govern entre CiU i ERC, i també del pla d'acció municipal (PAM). Un matís que no era gratuït, ja que la presentació del nou Passeig de les Fortificacions es feia només 14 hores després que el ple va aprovar per unanimitat el Pacte pel Patrimoni de Tortosa, a partir d'una moció popular presentada per Amics dels Castells i del Nucli Antic. De fet, Forés va reiterar el compromís municipal per adquirir el castell de Tenasses, que actualment és una propietat privada, per integrar-lo en el nou itinerari turístic, cultural i d'esbarjo. En aquesta línia, tot i que la resta del Passeig de les Fortificacions s'habilitarà i se senyalitzarà en els pròxims dos anys, el regidor de Promoció Econòmica va ser més prudent a l'hora de fixar un calendari per comprar Tenasses.

Segons Forés, l'objectiu és adaptar la fórmula d'altres ciutats que tenen un «cinturó verd» que recorre els turons que les envolten, i que són molt concorreguts durant els caps de setmana. En el cas de Tortosa, també tindrà una finalitat turística. Així, a més d'habilitar un recorregut practicable a peu i en bicicleta, amb àrees de descans, també hi haurà espais on s'instal·laran nous panells interpretatius sobre la importància històrica de les muralles i del conjunt fortificat, així com sobre el patrimoni de Tortosa. «Tenim la sort que aquest itinerari estarà en un lloc privilegiat, al voltant d'uns elements patrimonials de primer ordre com són el nucli antic, les fortificacions i les muralles», va remarcar Forés. El regidor va afegir que també es prendran mesures per dinamitzar l'entorn i «crear vida» al voltant del nou recorregut turístic. En aquest sentit, Forés va destacar la reforma integral dels barris de Sant Jaume i del Castell, que quedaran als peus del nou Passeig de les Fortificacions, i que seran «molt permeables» a aquesta actuació. El regidor va detallar que la senyalització de la primera fase del recorregut, entre la torre del Célio i les Avançades de Sant Joan, ha tingut un pressupost de 12.000 euros, i que la Generalitat ha cofinançat el 60% de l'actuació.

El passeig de Ronda ja té els nous plafons

GUSTAU MORENO

Les oficines de turisme de Tortosa aprofitaran les vacances de Setmana Santa per començar a difondre el nou recorregut del Passeig de les Fortificacions. En una primera fase, l'itinerari practicable inclou les Avançades de Sant Joan, els jardins del Príncep, la plaça de la Immaculada i la torre del Célio, però també el passeig de Ronda, als peus del castell de la Suda. De fet, ahir ja es van poder veure els primers turistes consultant el plànol que s'ha instal·lat a l'inici del passeig de Ronda, prop de l'absis de la catedral. El regidor de Promoció Econòmica, Ricard Forés, va avançar que els nous trams que s'obriran i senyalitzaran seran entre el castell de Tenasses i la torre del Célio; des de les Avançades de Sant Joan fins al portal del Rastre; des del fortí del Bonet fins al fortí de la Victòria (potser per dins del col·legi Sant Josep, que com Tenasses també ha de ser adquirit per l'Ajuntament), i des de la Victòria fins al fortí d'Orleans, potser travessant la carretera de la Simpàtica per un túnel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Desnonen a Ciutat Vella dos pisos amb persones vulnerables

BARCELONA
societat

Més de 270 entitats s’uneixen per impulsar la transició ecosocial a Catalunya

barcelona
SOCIETAT

Salut invertirà 45 milions en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

El Vendrell

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat