cultura

Patrimoni dificulta el soterrament de les línies elèctriques a Tortosa

L'entitat Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa ha emès una carta a l'Ajuntament i a la companyia Fecsa-Endesa, en què recorda que la llei els obliga a soterrar totes les línies elèctriques del nucli històric, ja que està declarat conjunt d'interès estatal. De fet, l'associació ha lamentat que l'Ajuntament no estiga aprofitant les obres del pla integral del nucli antic (Pincat) per obligar Fecsa-Endesa a soterrar les línies elèctriques en les places i carrers que s'estan reformant. «Volem rebre respostes dels uns i els altres, per veure com justifiquen aquesta situació vergonyosa per a la ciutat històrica de Tortosa», ha afirmat l'entitat, que no descarta emprendre una campanya ciutadana.

Sobre aquest tema, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va recordar als Amics dels Castells que tots els carrers que s'han renovat al nucli antic ja tenen la preinstal·lació feta per poder soterrar les línies elèctriques. «Però tenim un problema amb Patrimoni de la Generalitat, ja que Fecsa diu que necessita posar unes caixes adossades als edificis, per poder soterrar els cables», va assenyalar. «L'Ajuntament està complint i fa tot el que pot, però ara hi ha un problema entre Fecsa i la Generalitat», va dir l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA