Urbanisme

Tortosa concentra la inversió del 2010 a encarrilar les obres del nucli antic

L'empresa Gumtsa aprova un pressupost de 18 milions, en el primer any de pròrroga del pla integral

«La reducció dels ingressos que hem previst pel pressupost del 2010 es traduirà en una forta reducció de la despesa, però l'Ajuntament intentarà mantenir el seu esforç inversor», va afirmar ahir l'alcalde. Ferran Bel va remarcar que el consistori aprovarà el nou pressupost d'aquí a uns 10 dies, i que les societats municipals EMSP, Tortosasport i Gumsta també han tancat ja els comptes pel 2010. En el cas de l'empresa municipal de gestió urbanística, el pressupost serà de 18 milions d'euros, i el gruix de les inversions serà per encarrilar les obres del Pincat, en el que serà el primer any de pròrroga del pla de la llei de barris.

La regidora d'Urbanisme i també presidenta de la Gumtsa, Meritxell Roigé, va detallar que es finalitzaran obres que ja es troben en execució, com ara la millora dels carrers Bisbe Aznar i Oliver. En la mateixa línia, també haurien d'enllestir-se les obres de la plaça Nova de Santa Clara, un projecte amb un pressupost de 352.000 euros, i els treballs previs del qual ja han començat. Així, ja s'estan enderrocant les sis cases que deixaran pas a la plaça, just al darrere del nou edifici de les delegacions del govern. L'altre projecte del Pincat que també s'acabarà durant el 2010 és la rehabilitació de l'edifici Montcada 27, als baixos del qual s'instal·laran els nous estudis de Ràdio Tortosa.

Quant a les obres noves al nucli històric, començaran la urbanització del carrer del Vall (1,2 milions); la primera fase de la renovació del barri del Castell (1,4 milions); el casal de veïns de Santa Clara i la nova plaça de Sant Tomàs (727.000 euros); la reforma del centre obert Sant Francesc (1,2 milions) i la urbanització del seu carrer (10.530 euros), i el centre d'interpretació de la Setmana Santa, a l'antiga església de Sant Antoni (835.000 euros). A més, començaran les obres del carrer Replà (41.448 euros) i la reforma de la plaça de Sant Joan (341.000 euros), que l'Ajuntament voldria poder eixamplar.

Amics dels Castells critica la lentitud de 18 projectes

GUSTAU MORENO

La presentació del pressupost de Gumtsa va coincidir ahir amb una convocatòria dels Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa. Així, l'entitat va criticar que l'Ajuntament no haja tornat a reunir la comissió de seguiment del Pincat des de l'abril, quan va aprovar-se la pròrroga de dos anys. A més, el president dels Amics dels Castells, Jordi Jordan, va dir que estan preocupats pel retard «considerable» d'algunes obres, que segons la previsió del Pincat i del pla d'acció municipal ja haurien d'estar acabades. Segons Jordan, són 13 obres del 2008 i cinc més del 2009, com ara els carrers Bisbe Aznar, Ciutat, del Vall, Garrofer, Progrés, Ros de Medrano i Méndez Núñez, i les places de Santa Clara, Mossèn Sol i Montserrat (Farols). Amics dels Castells també va denunciar el retard del nou edifici judicial que ha de fer la Generalitat al carrer de la Mercè, i el «forat de la vergonya» que hi ha actualment. De fet, Jordan va reiterar que Tortosa hauria de senyalitzar i tapar amb uns lones informatives les obres del nucli històric.

Obres als portals Centre i Nord

GUSTAU MORENO

Al marge de les obres de millora del nucli històric, Gumtsa també destinarà una partida important, de més de 3,1 milions d'euros, a la urbanització dels portals Centre i Nord. Els treballs a la nova pastilla de terrenys per implantar empreses i comerços, entre l'autovia de l'Aldea i el canal de l'Esquerra, ja han concentrat la inversió de Gumtsa durant el 2009, fins al punt que ja s'han certificat el 60% de les obres. A banda, durant el proper exercici també es finalitzarà la rehabilitació de l'antic mercat de Ferreries, amb la urbanització de la plaça Mestre Monclús. A més, es faran les obres a l'edifici de l'ajuntament, que costaran un milió d'euros, i el punt d'informació dels Jardins del Príncep (68.796 euros), la zona esportiva dels Reguers (59.670 euros) i la urbanització de la plaça Santa Coloma (56.166 euros). Finalment, també hi ha 5,7 milions per al pàrquing i la plaça de Mossèn Sol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva