S'ensorra un edifici al nucli antic de Tortosa, sense ferits

Desallotgen una desena de veïns de l'edifici del costat

El número 6 del carrer de Sant Antoni de Tortosa es va esfondrar ahir a la matinada per la meitat interior, sense que causés ferits, mentre que la resta i la façana exterior van quedar gairebé intactes. L'incident va afectar l'edifici del costat, el número 4, cosa que va obligar els bombers a desallotjar una desena d'immigrants que eren en aquells moments dins l'edifici contigu. L'immoble que es va esfondrar tenia tres pisos i estava tapiat. A més, estava en venda i no hi vivia ningú.

Ahir al matí, l'Ajuntament va ordenar que es tapiessin els accessos als dos immobles afectats, mentre s'intenta localitzar els propietaris de les cases. Ferran Bel, alcalde de Tortosa, va demanar l'informe tècnic de l'arquitecte per determinar la gravetat de l'incident, i en una compareixença ahir al migdia va avançar que l'estat en què han quedat els dos immobles en fa preveure l'enderroc complet. D'altra banda, Ferran Bel va fer una crida als propietaris d'edificis a ser conscients del que suposa no tenir-los en l'estat adequat. «Qui lloga un edifici que no està en condicions posa en risc la vida de les persones», va sentenciar l'alcalde de Tortosa. A més, va afegir que des de l'Ajuntament s'està sent estricte i, per ajudar a evitar que passin fets com el d'aquest dissabte, per empadronar-se a la ciutat demanen, entre altres requisits, la cèdula d'habitabilitat. Pel que fa als deu veïns que residien al número 4 del carrer Sant Antoni i que van ser desallotjats de forma preventiva, l'Ajuntament va aixoplugar-ne tres en un allotjament temporal, mentre que els altres van anar a cases d'amics o familiars.

L'Ajuntament de Tortosa va recordar que s'instarà els propietaris dels immobles a procedir a l'enderrocament dels edificis després que els informes tècnics així ho determinin, i si no se'n fan càrrec l'Ajuntament de la ciutat assumirà l'execució subsidiària. Això faria passar la propietat dels solars a l'Ajuntament, si finalment n'assumís l'enderroc. L'alcalde, Ferran Bel, i la regidora d'Urbanisme de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyats dels tècnics municipals, van visitar la zona afectada a primera hora del matí per comprovar els fets. Bel va assegurar que el número 8 no va resultar afectat per l'esfondrada perquè feia pocs mesos que s'havia rehabilitat.

Bel: «Reconeixem que la situació al nucli antic és molt difícil»

j. m

Durant la compareixença que va fer l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ahir al migdia, va reconèixer que la situació actual al nucli antic, on hi ha en marxa el pla integral (Pincat) –subvencionat per la llei de barris–, és encara «molt difícil», i que des de l'Ajuntament es fan esforços per evitar que cap altre edifici no s'ensorri com el d'ahir a la matinada. L'alcalde va posar d'exemple el número 8 del carrer de Sant Antoni, l'edifici del costat de l'esfondrat, com el model a seguir, ja que no va resultar gens danyat perquè feia pocs mesos que s'havia rehabilitat. «Això vol dir que s'han de fer esforços per fer rehabilitacions necessàries», va reclamar l'alcalde als propietaris de cases del nucli antic. Bel va assegurar que aquest estat de deixadesa dels edificis de la zona comença a passar factura en l'actualitat, i va assegurar que l'Ajuntament estudia l'estat d'aquests immobles i pren mesures, però «no és gens fàcil trobar els propietaris d'aquests immobles». El problema del mal estat dels nuclis antics d'algunes ciutats de la demarcació torna a estar damunt la taula, després que dilluns passat a Tarragona es va ensorrar un edifici de la part alta on hi havia tres persones, que van sortir-ne il·leses miraculosament. No obstant això, Bel va remarcar les actuacions que es fan amb els projectes del Pincat, que preveuen la reurbanització del barri del Castell, les obres del qual començaran enguany mateix. Aquest barri, juntament amb el de Sant Jaume, és dels més degradats de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

Acabada la reparació de les rampes d’accés al passallís de l’Onyar

girona

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA