Urbanisme

Tortosa ordena l'enderroc urgent d'un edifici a la plaça de Sant Joan

L'Ajuntament assumeix l'obra perquè no troba la propietària, al contrari que a la plaça dels Dolors

El número 2 de la plaça de Sant Joan és un immoble en estat ruïnós, de planta baixa més dos plantes i terrat, que està al costat del solar resultant de l'enderrocament d'un altre edifici que feia cantonada amb el carrer Replà. El 4 d'agost, una resolució signada per la tinenta d'alcalde d'Urbanisme i Obres Públiques, Meritxell Roigé, adjudicava a l'empresa Becsa, amb caràcter d'urgència, la realització dels treballs de l'enderroc total i controlat de l'immoble. Això, després de no haver pogut localitzar l'última propietària coneguda de l'edifici, per notificar-li un decret d'alcaldia de l'1 de juliol. En la resolució es declara en estat de ruïna imminent l'immoble i se n'ordena l'enderrocament en el termini màxim d'una setmana, tenint en compte «la urgència i perill» que provocaria el retard de la intervenció.

Les obres d'enderroc a la plaça de Sant Joan encara no havien començat ahir, però l'inici dels treballs és qüestió de dies. Des de final del 2008, l'alcalde ha incrementat el nombre de decrets per ordenar als propietaris d' immobles en mal estat, sobretot a la zona del nucli antic, que prenguen les mesures necessàries per rehabilitar els habitatges o enderrocar els que es troben en estat de ruïna. De fet, des de l'aprovació del registre municipal de solars sense edificar, l'Ajuntament pot actuar de manera subsidiària i assumeix els treballs quan els edificis són un perill per a la seguretat de les persones. Al cap de dos anys, si els propietaris no han assumit el cost de la intervenció, el consistori pot expropiar el solar o bé vendre'l en subhasta pública. La mesura afecta també els solars dels propietaris que incompleixen una ordre de tancament.

Cas oposat a la plaça dels Dolors

GUSTAU MORENO

La situació de degradació de la plaça de Sant Joan va fer que l'Ajuntament decidís traslladar, ja l'any 2008, els actes de la Festa del Renaixement que es feien a la plaça i al Casal Tortosí. Però el govern de Tortosa va decidir ajornar la millora integral de la plaça de Sant Joan, una actuació inclosa en l'anualitat del 2009 del pla integral del nucli antic (Pincat) amb un pressupost de més de 410.700 euros, fins que no es resolgués la situació d'algunes de les cases (en estat de ruïna) de la plaça.

Un cas oposat, per tant, al que s'ha produït a la plaça dels Dolors, amb les dues cases afectades per l'ensorrament que es va produir el 25 d'abril al carrer de Sant Antoni. Així, l'Ajuntament va poder contactar, al cap de pocs dies, amb els propietaris dels immobles, que van acceptar fer-se càrrec de l'enderrocament dels edificis. En aquest sentit, la setmana passada van començar els treballs per enderrocar de manera controlada els números 4 i 6 del carrer Sant Antoni. Les obres han obligat a tallar una part de la plaça dels Dolors i a regular el trànsit al carrer Gil de Frederich.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona