Tortosa encarrega el projecte per instal·lar el museu de la Setmana Santa a l'església de Sant Antoni

El centre d'interpretació inclourà una exposició permanent dels passos

En realitat, l'anunci de Bel confirma el principi d'acord que l'Ajuntament i el Bisbat de Tortosa van assolir fa més d'un any, i que El Punt va avançar el 26 de febrer del 2008. De fet, la rehabilitació de l'antiga església de Sant Antoni i la futura instal·lació del museu dels passos de Setmana Santa ja va quedar més o menys encarrilada amb la modificació del pla integral del nucli antic (Pincat). El govern de CiU i ERC va desestimar la construcció de la casa de les cultures, prevista per l'anterior govern. El projecte no tenia el vistiplau del bisbat, i els propietaris de les cases adjacents ja les havien rehabilitat, fet que hauria encarit les expropiacions per instal·lar-hi el centre intercultural. A més, a la revisió del Pincat, el centre d'interpretació de la Setmana Santa té un pressupost de 686.612 euros, mentre que el projecte anterior costava més d'1,9 milions d'euros.

Bel va remarcar que els passos de Setmana Santa són «veritables obres d'art», i que el museu és «una reivindicació històrica de l'agrupació de confraries i també de molts tortosins». Així, l'alcalde va anunciar que la setmana passada va signar l'inici de l'expedient per tancar amb el Bisbat un conveni de cessió gratuïta de l'antiga església, destruïda durant la Guerra Civil. Bel va assenyalar que l'empresa municipal de gestió urbanística (Gumtsa) s'encarregarà del projecte i de l'execució de les obres, que començaran enguany perquè el nou espai puga inaugurar-se el 2010. L'alcalde va concloure que el centre d'interpretació donarà «valor afegit» a Tortosa, i va dir que confia en la col·laboració de les confraries per obrir-lo al públic els 365 dies de l'any.

Tret de sortida als actes de la Setmana Santa

GUSTAU MORENO

El degà de la catedral i delegat del Patrimoni Cultural del Bisbat tortosí, mossèn Josep Maria Tomàs, va ser l'encarregat de pronunciar ahir al vespre el pregó de la Setmana Santa. Tot i que ja s'han fet alguns actes previs, el pregó marca l'inici dels actes organitzats per l'Agrupació de Confraries de Tortosa. Divendres començarà el festival de música sacra, i ja aquest diumenge tindrà lloc la processó de Rams, que és la més tradicional i popular de Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona