Urbanisme

Les obres del carrer del Vall de Tortosa duraran nou mesos

L'Ajuntament prepara un pla de trànsitper garantir l'accés al nucli històric i evitar molèsties als veïns

La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va recordar ahir que la reforma del carrer del Vall, amb més de 797.000 euros, és un dels projectes més ambiciosos dels que té pendents el pla integral nucli antic de Tortosa (Pincat). Però l'actuació també és important perquè el carrer del Vall és un dels principals accessos al nucli històric, i caldrà que les obres siguen compatibles amb el trànsit de vehicles. De fet, el projecte està dividit en dues fases, amb l'objectiu de minimitzar les afectacions sobre el trànsit i també les molèsties als veïns. En realitat, la policia local està preparant un pla especial de circulació, i Roigé va detallar que l'Ajuntament es reunirà en els propers dies amb l'Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric. L'objectiu és determinar quina de les dues fases es farà primer, així com els itineraris alternatius mentre duren les obres.

Roigé va precisar que, un cop iniciat el concurs públic, l'empresa municipal de gestió urbanística (Gumtsa) preveu que les obres comencen en un parell de mesos. La reforma del carrer del Vall, que té un termini d'execució de nou mesos, serà molt semblant a la millora del carrer Bisbe Aznar. Així, es renovaran els serveis i s'eixamplaran les voreres; però, a més, hi haurà diverses illes de contenidors soterrats. També caldrà tenir en compte la presència de la volta del barranc del Rastre. L'Ajuntament ja va encarregar un sondeig per saber amb exactitud el curs del barranc i el traçat de la volta medieval, que va més avall del que es pensaven. D'acord amb la comissió de Patrimoni, revestiran la part superior de la volta, i només la seua part inferior en el tram en què travessa un edifici.

Montcada i Santa Clara

GUSTAU MORENO

«Ara ens vindran uns mesos complicats en el trànsit del nucli antic, ja que també han de començar les obres de l'edifici de les Delegacions, al carrer Montcada», va advertir la regidora. Meritxell Roigé va recordar que en aquest carrer també es farà la rehabilitació de l'antiga església de Sant Antoni, on s'instal·larà el centre d'interpretació de Setmana Santa. A més, tant per la plaça de Montserrat com pel carrer Montcada hauran d'entrar i sortir les grues i els camions de les obres del centre cívic de Santa Clara, un projecte que l'Ajuntament també ha tret a informació pública, amb un pressupost de 345.000 euros. Tortosa també farà la reforma del centre obert Sant Francesc (un milió d'euros), però el trànsit de maquinària es farà per l'hospital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA