Urbanisme

Urbanisme

La recuperació del nucli històric

Tortosa estrena el carrer del Vall vuit mesos després d'iniciar les obres

El projecte s'ha finançat amb més de 800.000 euros del pla integral del nucli antic i ha inclòs la rehabilitació de la volta gòtica del barranc del Rastre

L'Ajuntament de Tortosa va enllestir ahir la reforma integral del carrer del Vall, que ha quedat completament obert a la circulació després de poc més de vuit mesos de treballs. Segons l'alcalde, Ferran Bel, ha estat una de les obres més importants del pla integral del nucli antic (Pincat), tant pel pressupost final del projecte –més de 800.000 euros– com per la complexitat de l'actuació. De fet, ha inclòs el reforçament de la volta medieval que recorre el subsòl de tot el carrer, resseguint el barranc del Rastre. A més, la constructora Besa ha hagut de tallar el trànsit de vehicles durant aquests vuit mesos, amb tot el que això suposa tractant-se d'un dels accessos “fonamentals” al nucli històric de Tortosa. “Ha estat una obra molt complexa, que tenia totes les dificultats que podia tenir”, va assenyalar ahir Bel. “Però han estat molt ben resoltes, ja que l'obra s'ha portat d'una manera modèlica, atenent els requeriments dels veïns afectats”, va afegir-hi. El projecte ha consistit en la renovació dels 275 metres del carrer del Vall entre la plaça de Mossèn Sol i la plaça del Pont de Pedra, on l'obra ha quedat perfectament enllaçada amb la reurbanització que ja s'havia fet al carrer del Bisbe Aznar. Bel va detallar que han renovat tota la xarxa de serveis (electricitat, aigua, clavegueram i telecomunicacions). A més, tant la composició com la pavimentació són semblants a les del carrer del Bisbe Aznar, amb llambordins prefabricats a la calçada i lloses de granit gris a les voreres. La calçada resultant té 3,10 metres, i les noves voreres, entre 1,14 i 3,22 metres. A més, s'han habilitat dues zones de càrrega i descàrrega, i una illa de contenidors soterrats a la plaça dels Dolors.

Una artèria viària del nucli antic

G.M.

La reforma del carrer del Vall ha tingut en compte la necessitat de millorar la mobilitat en aquesta artèria viària del nucli antic. Així, s'ha buscat una solució intermèdia per a conductors i vianants, per fer el carrer del Vall més transitable. Les voreres són més amples i s'han instal·lat les peces elevades que impedeixen l'estacionament de vehicles i que ja s'havien assajat al carrer del Bisbe Aznar. A més, tot i que s'han eliminat els aparcaments a l'inici del carrer i a la plaça dels Dolors, hi ha dues zones de càrrega i descàrrega, i també aparcaments per a motos i un gual per a persones amb mobilitat reduïda. Finalment, s'ha regulat la intersecció amb el carrer de Montcada, que l'Ajuntament també voldria començar a reurbanitzar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella