Punt divers

La reforma integral del carrer principal per accedir al nucli antic de Tortosa amb vehicle començarà en dos mesos

L'Ajuntament de Tortosa, a través de l'empresa urbanística municipal GUMTSA, ha adjudicat les obres d'urbanització i remodelació del carrer del Vall, la via principal per accedir al nucli antic amb vehicle. Els treballs es faran en dues fases per garantir que els veïns puguin accedir a la zona amb cotxe. Amb tot, l'accés al trànsit rodat en general s'haurà de fer a través del barri de Remolins pel Parador o des de la Simpàtica pel barranc del Rastre. La complexitat de la reforma integral d'aquest carrer per l'afectació viària i per la presència d'una bòveda que creua el subsòl fan que el termini d'execució de l'obra sigui orientatiu i se situa entorn els vuit mesos.

La urbanització del carrer del Vall contempla la renovació de totes les xarxes de serveis, creació de zones de càrrega i descàrrega, i la instal·lació d'una illa de contenidors soterrats a la zona pròxima a la plaça dels Dolors. A més, s'ampliaran les voreres i l'estètica serà molt semblant al carrer Bisbe Aznar. El projecte també preveu suprimir els aparcaments que hi ha en aquest carrer i només s'habilitaran zones de càrrega i descàrrega i algun estacionament reservat per persones amb discapacitat.Segons ha explicat la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, la complexitat de l'obra ha fet que s'hagi dividit la mateixa en dues fases. La primera es farà des de l'inici del carrer fins el Portal del Romeu, de manera que els veïns puguin accedir en cotxe pel carrer Bonaire i Gil de Frederich. La segona fase, que anirà des del Portal del Romeu fins al creuament amb el carrer Montcada, farà que el trànsit rodat circuli pel carrer del Vall fins al Portal del Romeu i d'allà es desviarà cap al carrer de la Mercè. Roigé ha demanat comprensió i paciència als veïns ja que en els pròxims mesos s'ajuntaran al cor del nucli antic diferents obres que complicaran l'accessibilitat. Així, a més del carrer del Vall, s'iniciaran les obres del centre d'interpretació de la Setmana Santa, l'edifici de les delegacions del Govern que obligarà en certs moments a tallar l'altra via principal del nucli antic com és el carrer Montcada; l'acabament de les obres de l'edifici Montcada 27 on s'ha d'ubicar Ràdio Tortosa; la plaça Nova de Santa Clara, i el nou Casal de Santa Clara.L'obra del carrer del Vall, que s'ha adjudicat a l'empresa BECSA per un import de 746.000 euros, forma part del Pla Integral del Nucli Antic de Tortosa (PINCAT) de la Llei de Barris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.