cultura

El «museu» és motiu de reflexió en una exposició del Museu de l'Empordà

Obres de destacats creadors de l'escena artística contemporània conformen «El museu com a pretext»

El Museu de l'Empordà, com tantes d'altres institucions museístiques, no es limita a ser un edifici que exposa una col·lecció d'obres d'art, sinó que ha demostrat fa temps que pot ser també un potent generador que ajuda a configurar el relat de l'art. En la línia d'exposicions anteriors, El museu com a pretext, comissariada per Anna Capella (directora del Museu de l'Empordà) i Cristina Masanés (escriptora), reflexiona entorn del museu –com a espai i com a institució– a través de les obres de set artistes que han desenvolupat les seves creacions a partir de referents vinculats al concepte de museu com a contenidor d'art i d'història.

Des del respectius àmbits de treballs i disciplines diverses, Hans-Peter Feldmann, Edi Hirose, Candida Höfer, Perejaume, Jaume Pitarch, Araya Rasdjarmrearnsook i Eulàlia Valldosera han tractat temes de debat recurrent, que van des de la sacralitat de l'obra d'art fins al mite de l'autoria, passant pel concepte de museu com a continent o simple marc convertit en objecte d'art en si mateix.

Cinema i conferències

Paral·lelament, en el marc de l'exposició, que es podrà veure fins el 12 d'octubre, s'ha programat un cicle –organitzat amb la col·laboració del Cineclub Diòptria i de la Càtedra d'Art i Cultura Contemporanis de la UdG– que proposa un recorregut visual i teòric per la presència del museu dins la història del cinema amb la projecció de films com L'arca russa, d'Alexander Sokurov, i La ville Louvre, de Nicolas Philibert. Especialistes, com Àngel Quintana, Joana Hurtado i el mateix Philibert, i artistes que hi exposen, com Jaume Pitarch i Eulàlia Valldosera, participaran també en taules rodones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor el músic i director d’orquestra Joan García Iborra

Paula Valls, Pau Alabajos i Guillem Roma, actuaran A Peu de Gavarres

Girona
cinema

Push Lab vol convertir Girona en centre neuràlgic de l’audiovisual

Girona
CINEMA

El festival Fic-cat premiarà Antoni Verdaguer i Jaume Cabré

Roda de Berà
Cultura

Mor Manuel Belmonte, poeta i escriptor terrassenc

cultura

Acaba la restauració dels històrics quatre tinglados del moll Oriental del Port

BARCELONA
MÚSICA

Núria Feliu, homenatjada al Palau de la Música

BARCELONA
premi

Carles Durà guanya el premi Roc Boronat

Barcelona

Barcelona dignifica els seus tresors arqueològics romans

Barcelona