cultura

La Festa del Renaixement recuperarà els espectacles més representatius per celebrar el 15è aniversari

Tortosa ha començat ja el compte enrere per transformar-se un any més en una ciutat renaixentista i reviure una de les seues èpoques més esplendoroses. Ahir es va presentar el cartell de la festa, obra de la dissenyadora Marta Viladrich, i els espectacles de pagament. Enguany la Festa del Renaixement, que se celebrarà del 22 al 25 de juliol, arriba a la seua quinzena edició i la data no ha passat desapercebuda per als seus organitzadors. «Portarem els espectacles més significatius que s'han fet els últims anys per celebrar-ho», va avançar l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, tot assenyalant que també tindrà un protagonisme especial la figura de l'escriptor i humanista tortosí, Cristòfor Despuig, amb motiu dels 500 anys del seu naixement.

Les properes setmanes es presentarà el programa definitiu de la festa amb tots els espectacles de carrer i els espais de la ciutat que s'han recuperat l'últim any, com ara la plaça de l'Absis. «El 99% de la programació està tancada», va afirmar el director de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, que sí que va presentar els espectacles de pagament d'enguany. Són quatre: la ja tradicional Taverna d'Enrico de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que repetix a les Avançades de Sant Joan; els Reials Col·legis recuperen un espectacle programat el 2008: l'obra de teatre Molt soroll per res, un clàssic de William Shakespeare, a càrrec de la companyia Tanquam; el Torneig de les Quatre Virtuts, un proposta amateur a càrrec de la Colla Jove de Dolçainers que ha tingut força èxit els últims anys i que es tornarà a escenificar al camp de futbol de la Torreta de Remolins. Finalment, la novetat d'enguany és la companyia Comediais amb Don Giovanni, un espectacle de Commedia dell'arte, que encara no està clar on es representarà.

Contenció

El pressupost de la Festa del Renaixement d'enguany és semblant al de l'any passat, uns 340.000 euros, però una mica més baix. El 2009 ja el van reduir uns 100.000 euros i respecte a la festa del 2005 la davallada és de gairebé un 50%. Tot i això tant l'alcalde com el regidor de la festa, Jordi Folqué, com el director del certamen, Domingo Tomàs, van destacar que es fan tots els esforços perquè la d'enguany siga la millor festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.