cultura

La Fatarella

Denuncien “la destrucció” dels hostals

Els han tombat per construir els vials del polígon de Camposines

L'associació cultural Lo Riu per l'estudi del patrimoni arqueològic i històric de les Terres de l'Ebre ha denunciat “la destrucció” de les antigues “ventes” de la cruïlla de Camposines, uns edificis que des del segle XVI es van utilitzar com a hostals per als viatgers i que durant la Batalla de l'Ebre van tindre un protagonisme especial, ja que es trobaven en una zona estratègica de la batalla. De fet, des d'aquesta entitat s'ha destacat que totes les parets conservaven encara els impactes de les bales disparades l'estiu del 1938. Dels tres edificis existents prop de la cruïlla de Camposines, dos van ser enderrocats la setmana passada i Lo Riu lamenta que ni l'Ajuntament de la Fatarella ni el Memorial Democràtic hagen fet res per impedir-ho.

Ahir l'alcaldessa de la Fatarella, Carme Pallejà explicava que l'enderroc d'aquests edificis forma part del projecte que impulsa l'Incasol per construir en aquesta zona el polígon industrial de Camposines. “Aquests edificis no tenien cap tipus de catalogació i l'Incasol va arribar a un acord amb els seus propietaris per comprar-los, ja que afecten la zona de vials del futur polígon. Més tard o més d'hora s'havien de tombar”, va manifestar Pallejà. “Davant d'això nosaltres no podem dir ni fer res, a més, el que ens interessa és que el polígon industrial es faça”, va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.