Cultura

Mirador

Aquest any, un sant Sant Jordi

La diada de Sant Jordi a Catalunya és un cas singular en relació amb altres celebracions com ara el dia de la música o el de la dansa. Sant Jordi lliga de manera natural el que és una tradició plena d'afectes amb el vessant comercial. Una gran part de la facturació editorial catalana de l'any es produeix en aquest dia, que té per als escriptors una gran visualització mediàtica, alhora que també afavoreix el contacte directe amb els seus lectors.

Quan aquest lligam tan estret entre tradició, cultura i negoci s'afluixa, com és el cas d'aquest any per la coincidència de Sant Jordi amb el dissabte de glòria, la segona diada més representativa de Catalunya té tremolors.

Els editors s'han plantejat moure el dia o eixamplar a més jornades la durada de l'esdeveniment. Els llibreters s'hi neguen perquè no els compensa ampliar l'enrenou que cada any tenen.

N'hi ha que pensen que la gent se n'anirà fora i no comprarà llibres. Però on és fora. Fora de Barcelona, potser? A altres indrets del territori auguren millors vendes precisament per la coincidència del turisme de Setmana Santa.

La trobada de Sant Jordi amb un dissabte tan sant no ha de fer perillar tot allò que té d'arrelament aquesta festa. Els que visquem amb emoció aquesta diada buscarem el llibre estiguem a Gratallops o a Matadepera. I hem d'aprofitat la religiositat de la data i pregar a tots els sants (especialment a sant Jordi) perquè el 23 d'abril sigui un dia lluminós i clar. El pitjor drac al qual es pot enfrontar un Sant Jordi amb tradició, cultura i negoci no és la coincidència amb dissabtes o festius sinó que troni i caigui un xàfec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala
cultura

L’Arxiu Lafuente de Santander compra la col·lecció d’objectes culinaris d'Antoni Miralda

barcelona
FESTIVAL DE CANES

Jonás Trueba aposta per l’amor

canes
arts escèniques

Catorze finalistes catalans als Max, amb una gala dedicada a Guimerà

barcelona
GIRONA

Unes 700 persones assisteixen al Pati Cultural 2024

GIRONA
patrimoni

Manresa restaura l’escultura dedicada a Josep Anselm Clavé

Manresa