cultura

La contraportada

La Juanola, gran amiga de la veu

La clàssica pastilla Juanola s'ha convertit en el símbol de 8è festival Aphònica de Banyoles, i apareix en els cartells, en una exposició i fins i tot en un ‘rissotto' i un magret d'ànec

Passen els anys, canvien les modes, evolucionen les tecnologies, ens emprenyem amb polítics diferents, però sempre ens queden les pastilles Juanola, senzilles i dures, negres i romboïdals, aliades eternes de les veus castigades. Per tant, és una bona jugada que un festival que s'autoproclama “de la veu” com l'Aphònica de Banyoles, aposti per la clàssica pastilla de regalèssia com a eix vertebrador de la imatge gràfica de la seva vuitena edició, que tindrà lloc entre divendres i diumenge d'aquesta setmana, amb disset actuacions musicals i altres activitats. Per als cartells del festival, Nifava, “un col·lectiu de grafistes creatius amb inquietuds socioculturals”, ha reconstruït amb pastilles Juanola els rostres d'alguns dels artistes participants: Najwa, Sílvia Pérez Cruz, Joan Miquel Oliver (Antònia Font), Enric Montefusco (líder de Standstill i un dels participants en l'espectacle col·lectiu Ojos de mil años, dedicat al poeta Miguel Hernández), Joan Colomo, Joan Vila (Cor de Teatre), Pau Brugada (Caiko), Anna Roig (A.R. et l'Ombre de Ton Chien), Adriana Prunell (The Pepper Pots) i Pere Jou, del grup 4t 1a.

Com a activitat paral·lela del festival, a l'Espai Eat Art-Lluís Vilà es pot veure durant tota aquesta setmana l'exposició Una imatge comestible, basada en bona part en el treball gràfic de Nifava per al vuitè Aphònica. A l'exposició, s'hi poden veure els deu cartells abans esmentats i un vídeo en què es pot veure com es van dibuixar les cares d'aquests músics amb pastilles Juanola, d'una manera absolutament artesana. També hi ha els vídeos promocionals d'aquesta vuitena edició i els cartells de les anteriors amb una mica d'explicació dels set festivals precedents, però sens dubte la peça central de la mostra és un retrat de quatre metres de l'artista banyolí Lluís Vilà fet amb pastilles Juanola.

També durant aquesta setmana, els restaurants del Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany participen en la gran festa de l'Aphònica, oferint en els seus menús alguns plats que contenen pastilles Juanola com a ingredient estel·lar. El restaurant La Barretina proposa un magret d'ànec amb salsa de gerds i pastilles Juanola; La Cisterna, l'amanida amb fruits vermells i dressing de pastilles Juanola; La Masia, corball a la Juanola; Can Xabanet, gintònic de cullera amb pastilles Juanola; Can Roca, un risotto de bolets de primavera, cremós Mas Alba i pastilles Juanola, i La Banyeta, un xarrup de Guinness, evidentment amb pastilles Juanola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FESTIVAL DE CANES

Paul Schrader i Richard Gere es retroben

CANES
Crítica

Concert kairològic

Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona