cultura

Aphònica esgota el pa

Dissabte a la nit no quedava pa als bars i restaurants de Banyoles: símptoma que el festival Aphònica ha portat molta gent a la ciutat de l'estany durant el pont

“Ha anat molt bé que el festival quedés concentrat aquest any en els tres dies del pont de Sant Joan, perquè això ha afavorit que vingués molta gent de fora. L'Aphònica ja està molt consolidada entre el públic banyolí i de la resta de les comarques gironines, però aquest any hem notat més la presència de famílies barcelonines que han vingut a passar aquest cap de setmana llarg al Pla de l'Estany”, deia ahir el director del festival de la veu Aphònica, Francesc Viladiu, com a balanç provisional d'aquesta 8a edició, que va tancar al vespre a la muralla la palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz i el Javier Colina Trio. Junts van presentar a l'Aphònica el seu disc en comú, que revisa amb molta personalitat uns quants clàssics de la música cubana.

Entrades exhaurides

A gairebé tots els concerts de pagament s'han exhaurit les entrades: Antònia Font al Club Natació Banyoles, els banyolins Cor de Teatre per duplicat al Teatre Municipal, i ahir al vespre l'espectacle col·lectiu Ojos de mil años, en homenatge a Miguel Hernández, a l'auditori de l'Ateneu. També hi ha hagut molta gent en els concerts gratuïts a l'aire lliure: Najwa Nimri, Pepper Pots, Sílvia Pérez, etc., i ahir al migdia es va omplir l'església de Santa Maria dels Turers, on va actuar el cor infantil Amics de la Unió, amb un repertori que combinava cançons populars, religioses i d'origen divers.

Dissabte a la nit era impossible trobar ni un sol entrepà als bars i restaurants de Banyoles: el pa es va exhaurir, símptoma inequívoc de l'èxit de públic d'aquest festival “petit i humà”, com el defineix Viladiu, on la gent es mou preferentment a peu o en bicicleta entre concert i concert, perquè les distàncies no són grans i els horaris ho permeten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.