cultura

Veus compatibles

El setè Unnim Etnival de Girona i el vuitè festival Aphònica de Banyoles gairebé coincideixen en dates, però no en filosofia ni en estils. La convivència és possible

L'Unnim Etnival porta un dia d'avantatge sobre l'Aphònica, que va començar ahir al vespre i s'allargarà fins demà a la nit, quan el clourà a la Muralla de Banyoles Sílvia Pérez Cruz, acompanyada pel trio de Javier Colina. L'Unnim Etnival es va obrir la nit de la revetlla de Sant Joan al parc de les Ribes del Ter i li va costar una mica agafar embranzida, segurament perquè coincidia amb sopars familiars, festes majors i revetlles diverses, però segons avançava la matinada la gran esplanada que hi ha darrere del pavelló de Fontajau es va anar omplint d'un públic jove i potencialment indignat, que va vibrar amb grups com ara Bongo Botrako i Los de Abajo. El festival gironí, que aquest any sembla un autèntic campament amb més parades de menjar i artesania que mai, va continuar ahir a la nit amb la sempre esplèndida Lila Downs, i acabarà avui amb Txarangö i els impactants Molotov, que és previst que hi actuïn cap a les 2 de la matinada.

Mentrestant, ahir es va posar en marxa l'Aphònica amb propostes tan variades com ara Najwa Nimri i Cor de Teatre, i aquesta nit hi haurà com a plats forts Antònia Font i The Pepper Pots, sense oblidar altres propostes igualment interessants com ara la fadista Rosario Solano (cicle Diversons), el grup La Iaia, i l'actriu Mercè Sampietro fent tàndem creatiu amb el músic Eduard Iniesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.