cultura

L'Aphònica i l'Unnim Etnival s'omplen de públic en un pont festiu i calorós

L'Unnim Etnival de Girona va acabar la matinada passada, amb la presència destacada de grups mexicans, i el festival banyolí tanca avui amb Sílvia Pérez

Els primers festivals de l'estiu han estat beneïts pel pont festiu de Sant Joan i les altes temperatures, que convidaven a sortir al carrer per gaudir de la música en directe. Durant tres dies, entre la revetlla de Sant Joan i la matinada passada, per l'Unnim Etnival han passat milers de persones –dir-ne quants és impossible en un festival obert i gratuït, tot i que no han faltat uns controls força rigorosos per accedir al parc de les Ribes del Ter–, que es mantenen fidels a les músiques mestisses, representades tant per grups catalans i espanyols com ara Canteca de Macao, Very Pomelo, Bongo Botrako i Txarangö, com per la santa trinitat mexicana: Los de Abajo, Molotov i sobretot una enorme Lila Downs, cantant el Cucurrucucú paloma i la història de la iguana que va caure d'una escala, amb la mateixa força de sempre, i reivindicant l'ànima imponent del poble mexicà, que resisteix a les pròpies tragèdies i a les pressions del seu poderós veí, els Estats Units. Un bon balanç artístic i de públic per a l'Unnim Etnival 2011.

Aphònica: últim dia

Ahir va tenir lloc a Banyoles la segona jornada de l'Aphònica, amb actuacions destacades com ara les dels mallorquins Antònia Font, que van omplir el Club Natació Banyoles, i The Pepper Pots, que van oferir l'últim i més festiu concert del dia a la Muralla. Avui, última jornada del festival, hi haurà el Cor Infantil Amics de la Unió, a l'església de Santa Maria dels Turers (13 h); Spontaneous Combustion, al claustre del monestir (17.15 h); De Calaix, a la plaça del Teatre (18.15 h); Ojos de mil años, a l'Auditori de l'Ateneu (19.30 h); Imma Colomer i Dioni Chico (20.45 h), i, com a gran cloenda, Sílvia Pérez Cruz i Javier Colina Trio, a la muralla (21.30 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.