L'exemple reeixit de Barnacentre

Santiago Martín, president de Barnacentre, va posar com a model, durant la jornada Quo vadis Part Alta?, la reeixida experiència de l'associació comercial del barri Gòtic barceloní, creada el 1973 i que avui agrupa 780 dels 1.053 negocis censats. Amb la seva exposició, de fet, Martín va posar sobre la taula un grapat d'elements que van sonar ben familiars als comerciants tarragonins, com ara el debat sobre el trànsit als nuclis antics. «Barnacentre va néixer per evitar que el barri Gòtic fos una zona de vianants, cosa que avui és impensable enlloc!», recordava, mentre que, això sí, en lloava «el bon transport públic, l'aparcament i el fàcil accés».

Creuers i turisme de motxilla

El barceloní subratllava l'efecte dinamitzador dels creuers –«a Tarragona hi estem treballant tot just des de fa un any i mig», li responia el regidor De los Rios– i les campanyes d'internacionalització del comerç, per buscar un turisme cultural «que també compra», en contraposició amb el «turisme de motxilla, que gasta poc». Això sí, admetia que «Barcelona ha fallat en la conciliació entre turisme i ciutadà», i alertava els tarragonins que no els passi el mateix. «Hem d'aconseguir que la gent de fora s'emporti una bona imatge», deia també l'arquitecte Jaume Costa, un dels artífexs de la recuperació urbanística de la Part Alta des dels anys setanta.

El Corte Inglés i obrir al migdia

Martín també destacava la bona «coexistència de formats comercials» a Barcelona entre les botigues de barri, sucursals de grans cadenes i els dos centres d'El Corte Inglés, que «està integrat, paga les quotes, participa en algunes accions i fins i tot ajuda a la innovació del petit comerç». Entre els avantatges de la marca, a més de la complicitat amb les administracions, també troba que «ha servit per crear una identitat comercial i territorial», de manera que la compra «es veu com una activitat lúdica», a més que ha donat suport a la professionalització del sector. I un apunt de futur: a iniciativa de Barnacentre es va implantar una reeixida prova pilot per obrir també al migdia. «Ja ho fan més del 80% de les botigues, que en aquelles hores facturen un 18% del total anual.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les últimes pluges salvaran la meitat de la collita de cereal a la Catalunya Central

SANT MARTÍ DE TOUS/ GAIÀ
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?