La facturació de les fleques ha baixat un 10%

La facturació a les fleques ha baixat en el darrer any aproximadament un 10% a causa del context econòmic, segons estimacions fetes pel gremi. El descens d'ingressos es va produir durant l'any passat i, tot i que durant les festes de Nadal es va tornar a incrementar la facturació fins a situar-se a un nivell semblant al de l'any anterior, al gener s'ha invertit un altre cop la tendència i es manté el descens generalitzat en les vendes.

«El consum de pa s'ha mantingut força estable, però ha baixat el de brioixeria i el del conjunt de productes de les fleques», destaca el president del gremi de flequers de les comarques gironines. La crisi també ha fet canviar alguns hàbits dels consumidors en la compra del pa. «Ara hi ha molta gent que demana un tipus de pa més gros per qüestió de preu. Cal tenir en compte que el pa artesà té una durada de dos o tres dies i comprar un pa més gros pot suposar un estalvi», indica Figueras.

A l'Estat espanyol, una enquesta portada a terme per la Confraria del Bon Pa a un miler de professionals posa de manifest que en la majoria de punts de venda hi ha hagut un descens generalitzat en la venda del pa, mentre que tradicionalment, en temps de crisi, el consum creixia. Segons aquesta enquesta, només un 13,5% dels punts de venda mantenen que no noten la crisi, però la resta destaquen que el context econòmic ha fet que baixessin els ingressos.

El president del gremi de flequers, però, afirma que en el conjunt de fleques de les comarques gironines no es detecta aquesta baixada en la venda concretament del pa, tot i que sí en el global de la facturació pel descens en la compra dels productes que es venen en aquests establiments.

Un dels objectius de la campanya que es prepara és incrementar les vendes de pa. «De moment farem la campanya de la marca, però també tenim previst tractar el pa des del punt de vista de la salut i gastronòmic, per intentar que es coneguin més les característiques d'aquest producte.» Figueras destaca que actualment hi ha molta varietat de pa i que és un producte bàsic en l'alimentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El turisme toca sostre el 2024

Barcelona
José Antonio Donaire
Professor de la Universitat de Girona (UdG)

“Un client d’un hotel de cinc estrelles gasta quatre cops més aigua que el d’una”

Barcelona
Jordi Clos
President de Turisme de Barcelona i del Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB)

“Volem millorar el turisme que tenim”

Barcelona
ECONOMIA

El turisme de negocis i convencions, en el punt de mira del Maresme

Santa Susanna
ECONOMIA

Atraure turisme de bicicleta, objectiu del Vallès Oriental

Granollers
uNIÓ eUROPEA

La CE anuncia aranzels de fins al 38,1% als cotxes elèctrics xinesos

Barcelona
ECONOMIA

Calella fraccionarà en dos anys la pujada del 80% de la taxa de les terrasses

Calella

Sony obrirà a Barcelona un centre de desenvolupament d’IA

Barcelona

Lloret i Palafrugell, entre les ciutats catalanes amb les pensions més baixes

LLORET DE MAR / PALAFRUGELL