Ulldecona projecta un centre de promoció del sector agroalimentari

L'edifici ocuparà una superfície de 1.000 metres quadrats al polígon industrial de Valldepins

La urbanització de la tercera fase del polígon de Valldepins d'Ulldecona s'ha acabat i, en aquest sector d'activitat econòmica de 90.000 metres quadrats, l'Ajuntament disposa de 4.000 metres quadrats per a equipaments. Precisament en una d'aquestes parcel·les el govern local projecta la construcció d'un centre de promoció econòmica, un centre en què el sector agroalimentari tindrà un pes destacat. «Condicionarem una zona per als professionals agrícoles que es dediquen a la producció, transformació i envasat de productes alimentaris», ha explicat el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Ulldecona, Lluís Millan.

El pressupost de l'edifici és d'1,2 milions d'euros i, amb l'objectiu de dinamitzar l'economia local, s'utilitzarà pedra d'Ulldecona en la seua construcció. Amb tot, l'Ajuntament encara no té garantit el finançament per a aquest projecte ambiciós. «Vam demanar un ajut del fons Feder però ens l'han denegat», ha lamentat Millan. L'Ajuntament presentarà el projecte al pla de dinamització comarcal de la Generalitat, que s'ha estès a les quatre comarques de l'Ebre enguany.

A més d'un espai específic per donar suport al sector agroalimentari, el centre que projecta Ulldecona inclou una àrea de despatxos dedicats a noves empreses que es podran llogar, un laboratori de recerca sobre productes propis, aules de formació (tant per a les empreses que vulguen formar els seus treballadors com per als plans d'ocupació), una oficina local d'exportació i serveis comuns. «Aquest centre vol anar més enllà d'un viver d'empreses», ha dit el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Ulldecona.

L'Ajuntament preveu posar a la venda les parcel·les del polígon de Valldepins enguany; les més grans tenen 14.000 metres quadrats.

Ajuts als joves, per potenciar el banc de terres

El banc de terres d'Ulldecona té una superfície de 70 hectàrees, que la societat Ulldecona Activa pretén posar a ple rendiment. «Hem de facilitar la incorporació de joves a l'activitat agrària», ha assenyalat el regidor de Promoció Econòmica. També es posarà en marxa un viver de plantes autòctones i se seguirà el model del vi amb altres productes. «De la mateixa manera que hem produït i comercialitzarem vi, podem fer el mateix amb altres productes com melmelades i confitures», ha dit Millan. L'Ajuntament ha envasat 4.500 ampolles de vi amb la marca Miliarium, que comercialitzarà a escala local. «Volem arribar a la sobirania alimentària, que el mercat d'Ulldecona es pugui abastir amb els productes que es produeixen al poble», ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.