Ulldecona embotella vi municipal

L'Ajuntament recupera unes vinyes abandonades i presenta les primeres ampolles de Miliarium

Tornar a conrear la terra, tot recuperant les finques abandonades i dinamitzar l'agricultura en temps de crisi. Aquest és l'objectiu principal del banc de terres que l'Ajuntament d'Ulldecona ha tirat endavant, amb un total de 65 hectàrees de finques que s'ofereixen als pagesos que les vulguen arrendar. El projecte, impulsat des de la societat municipal Ulldecona Activa, també pretén facilitar la incorporació dels joves del municipi a l'agricultura. Les finques són sobretot de garrofers, oliveres, horta i vinya, un conreu tradicional d'Ulldecona però que corria perill de desaparèixer.

Per això, com que no van trobar pagesos interessats a tirar endavant la verema, el regidor de Promoció Econòmica i els tècnics de l'Ajuntament són els que es van fer càrrec de la finca, que té cinc hectàrees. Durant la verema es van recollir 800 quilos de macabeu i 4.000 quilos de garnatxa negra i ull de llebre, i es van elaborar uns vins blancs i negres que ara es comercialitzaran a l'oficina de turisme i en quatre botigues especialitzades d'Ulldecona amb la marca Miliarium. A més, l'Ajuntament ja ha rebut encàrrec de comandes de diversos restaurant del territori. En total, s'han produït unes 4.500 botelles. A més, la superfície de vinya s'ha inclòs al registre de producció ecològica i s'espera que d'aquí a tres anys el vi d'Ulldecona ja puga tenir el distintiu del Consell Català de Producció Agrària Ecològica. «L'experiència ha anat molt bé, per la implicació dels tècnics municipals i també perquè hem comptat amb una sommelier de prestigi», va explicar ahir Lluís Millán. El regidor de Promoció Econòmica també va assenyalar que diversos experts enòlegs els han dit que poden sortir al mercat «amb total tranquil·litat», ja que els vins –sobretot el blanc– són singulars i tenen força qualitat.

Els propers productes: oli ecològic, melmelades i conserves

L'Ajuntament disposa de 65 hectàrees al banc de terres, i el Programa Vinya és només un dels projectes que està tirant endavant la societat Ulldecona Activa. «La filosofia del projecte i el que hem fet amb el vi és aplicable a qualsevol altre dels nostres productes», va remarcar Lluís Millán. Així, el regidor va avançar que properament impulsaran l'elaboració d'oli ecològic –a Ulldecona només hi ha un productor que en fa, però en una quantitat molt petita–, així com de confitures, melmelades i conserves. «És un projecte global d'economia local, amb l'objectiu de fer petites produccions de molta qualitat, adreçades al comerç de proximitat», va destacar Millán. El regidor també va afegir que és un model exportable a altres poblacions, però sobretot va apuntar que la iniciativa pot obrir els ulls a molts productors privats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona