Economia

El fons d'industrialització de l'Ebre garantirà una inversió de 60 milions

El govern prioritza la dotació de serveis als polígons industrials per reactivar l'economia ebrenca

El govern va concretar ahir algunes de les actuacions que es finançaran amb el fons d'industrialització de les Terres de l'Ebre, tot i que no serà fins el mes d'abril quan en tanque la proposta definitiva. Durant el mes de juny, l'Estat transferirà els 11,1 milions d'euros (1,1 dels quals específics per al sector del moble) a les administracions que gestionen els projectes. Uns projectes que s'han d'executar enguany, i que com a màxim poden obtenir una pròrroga de sis mesos (juny del 2011). «Els fons estan destinats a donar suport a infraestructures que afavoreixen la industrialització, però no es poden donar directament a empreses i han de ser gestionats per una administració local», va explicar Salvadó, qui va assegurar que aquest fons permetrà una inversió de 60 milions a les Terres de l'Ebre per dinamitzar l'activitat econòmica. En aquest sentit, una de les principals apostes del govern és la dotació de serveis al polígon industrial Catalunya Sud, on s'invertirà 3 milions d'euros per fer arribar el subministrament de gas i per construir dos pous. L'estació ferroviària del polígon de mercaderies de l'Aldea, el viver d'empreses de Gandesa, l'antena tecnològica que s'instal·larà a Amposta i l'arribada de la fibra òptica al polígon del Molló són altres dels projectes que es poden finançar amb el fons d'industrialització. Tot i que el govern va descartar fa un parell de setmanes la compra de les naus de Lear a Roquetes, el cert és que aquesta opció encara figura en el llistat de projectes malgrat que no disposa d'assignació pressupostària.

En la reunió de la comissió d'industrialització, també es va fer públic que 80 projectes de la iniciativa privada i 9 de públics s'han presentat a la convocatòria del pla de dinamització comarcal, que enguany s'ha estès a les quatre comarques de l'Ebre, amb una dotació de 8 milions d'euros (2 per cada comarca). «En moment de crisi no és fàcil trobar empreses que vulguen desenvolupar projectes, però la resposta a la convocatòria demostra que el teixit industrial està actiu», va assenyalar Salvadó.

Pla estratègic

Els sindicats es van mostrar ahir «moderadament satisfets» i van celebrar que s'hagi encarregat a la URV la redacció d'un pla estratègic de les Terres de l'Ebre, que en sis mesos en farà una diagnosi. «Les condicions dels polígons feia difícil que cap empresa optés per aquest territori, una situació que canviarà», va dir el secretari general de la UGT a l'Ebre, Wifredo Miró.

Pel que fa al pla estratègic, el conseller Huguet va avançar que hi ha determinats camps en els quals les Terres de l'Ebre poden ser un referent internacional. En aquest sentit, es va referir a l'aqüicultura, l'agroindústria i les energies renovables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.