Urbanisme

Tortosa destina 1,5 milions a iniciar les obres del viver d'empreses a les antigues indústries Fabra

L'Ajuntament de Tortosa ja ha iniciat el concurs públic de la primera fase de les obres que han de convertir les oficines de les antigues indústries Fabra, al barri de Ferreries, en un viver d'empreses. Les empreses interessades a fer les obres, que costaran 1,5 milions d'euros i tindran un termini d'execució de vuit mesos, tenen fins al 31 de maig per presentar les seues ofertes. En aquest sentit, el contracte té per objecte les obres per redistribuir l'antic ofici d'oficines, però també per construir un edifici de nova planta per a tallers.

L'objectiu de l'Ajuntament és donar suport a les iniciatives d'activitats emprenedores i a les pimes, així com connectar les xarxes entre petites empreses, en un context de crisi econòmica en què un viver d'empreses hauria de servir per crear i consolidar llocs de treball de qualitat, però també la capacitat formativa. A més, l'Ajuntament ha tingut en compte que el viver d'empreses dinamitzarà un entorn urbà que ara és perifèric i desocupat, al límit del terme municipal, tot atraient futures activitats. De fet, ja ha previst la construcció d'una rotonda que unirà el vial d'accés amb el polígon industrial la Ravaleta. A banda, just al costat del nou viver d'empreses s'ha de construir el nou hospital de les Terres de l'Ebre, en terrenys del pla parcial de la Farinera.

Les antigues oficines de Fabra, que fins fa pocs anys eren la seu de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), ocupen una superfície de 11.313 metres quadrats. La primera de les tres fases consistirà a reformar l'edifici, fer-hi les zones comunes i adequar-lo per crear-hi nou oficines i sis tallers, més cinc despatxos addicionals. El projecte complet preveu la construcció de 10 oficines i 2 tallers més, amb un cost de més de dos milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Desnonen a Ciutat Vella dos pisos amb persones vulnerables

BARCELONA
societat

Més de 270 entitats s’uneixen per impulsar la transició ecosocial a Catalunya

barcelona
SOCIETAT

Salut invertirà 45 milions en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

El Vendrell

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat