Política

Sabaté afirma que el viver d'empreses no és suficient i que Tortosa ha d'apostar per un centre de recerca tecnològica

El portaveu del PSC a l'Ajuntament de Tortosa, Joan Sabaté, ha afirmat que el viver d'empreses que el govern de CiU i ERC ha projectat a l'edifici d'oficines de les antigues indústries Fabra «no serà suficient per salvar l'economia del territori». Segons Sabaté, «el futur passa per les infraestructures, la recerca i la innovació», i Tortosa hauria de fer ja un pas endavant per afavorir la creació d'un centre de recerca, desenvolupament i innovació tecnològica a les Terres de l'Ebre. En aquest sentit, Sabaté ha lamentat la «falta de lideratge» de Ferran Bel en aquest aspecte, així com que Tortosa «s'haja quedat fora» del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació. «En la meua última etapa com a alcalde, vaig tenir converses amb la Generalitat i amb el govern de l'Estat per aconseguir la instal·lació d'un centre de recerca i tecnologia sobre energies renovables al polígon industrial Catalunya Sud», ha recordat Sabaté. «Però amb el canvi a l'alcaldia, aquest projecte es va quedar aturat i mai més hem tornat a tenir notícies; a més, malauradament hem quedat fora del pacte per a la recerca», ha afirmat. Així, Sabaté ha acusat l'alcalde de Tortosa «d'haver ignorat completament el tema», i de no estar treballant-hi, per quan s'haja de revisar l'actual Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació.

L'exalcalde també ha acusat el govern de Bel de no anar al costat de la URV per aconseguir un centre de recerca i innovació tecnològica per al territori. «El pacte recull les iniciatives dels ajuntaments i de les universitats; però si és cert que l'Ajuntament de Tortosa no s'ha mogut, ningú ens vindrà a regalar un centre tecnològic, perquè les coses s'han de treballar, i anar a reclamar-les», ha advertit Sabaté. En la mateixa línia, ha recordat que durant la seua etapa a l'alcaldia va exposar la necessitat d'impulsar un centre de recerca en el si del patronat de l'observatori de l'Ebre, i que també els agents socioeconòmics del territori, com ara la patronal AECE, estaven molt interessats en tirar-ho endavant. «Tenim una implantació industrial important en el sector energètic, que continua creixent, així com empreses del sector disposades a invertir en R­+D+I, i la possibilitat real de què alguna universitat s'hi involucrés en el projecte», ha afirmat Sabaté. «A més, estem segurs que trobaríem les complicitats necessàries en les administracions de la Generalitat i de l'Estat per tirar-ho endavant; però ara mateix el més calent encara és a l'aigüera», ha criticat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
rússia

Putin inicia el seu cinquè mandat amb més poder que mai

barcelona
política

Mor Joan Rigol, president del Parlament entre el 1999 i el 2003

CAPMANY

La CUP reivindica la creació del Parc Natural de l’Albera

CAPMANY
català

Òmnium denuncia una insuficient oferta de cursos de català

barcelona
guerra a gaza

Els tancs d’Israel entren a Rafah i prenen el control de la part palestina del pas fronterer

barcelona
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona