Infraestructures

Tortosa construirà enguany un tercer pavelló poliesportiu al costat del nou passeig del Canal

L'Ajuntament farà un pàrquing i ampliarà el viver d'empreses amb el nou FEIL

Tortosa tindrà abans de final d'any un tercer pavelló poliesportiu, que costarà 1,7 milions d'euros i que es construirà als terrenys del pla parcial Portal Nord, al barri del Temple. En concret, l'Ajuntament hi destinarà la partida més important del nou FEIL, que aportarà a Tortosa més de 3,8 milions per finançar obres durant el 2010. El nou equipament es farà al costat del vial que s'està urbanitzant al costat del canal de l'Esquerra, segons va detallar ahir l'alcalde. Ferran Bel va afegir-hi que el pavelló tindrà dues pistes d'entrenament i de competició, amb parquet, així com sis vestidors i una graderia per a 300 persones, ampliable per a 600 espectadors. A més, el pavelló tindrà un pàrquing propi. Bel va assenyalar que el pavelló serà «extremadament funcional», i que no tindrà els «problemes per a la pràctica esportiva» que té el pavelló firal de Remolins. Amb tot, l'alcalde va traure importància als problemes del pavelló firal, inaugurat el 2007 amb un sobrecost que va fer que la inversió superés els 10,5 milions. Bel va voler girar full i va destacar que la construcció del nou pavelló servirà per especialitzar el de Remolins en l'organització de fires i congressos. De fet, al setembre del 2007, el regidor d'Esports, Pere Panisello, ja va afirmar que Tortosa necessitava un altre pavelló, però que el govern tenia altres prioritats, i que abans calia adequar el pavelló de Remolins i fer reformes al de Ferreries. Bel va remarcar que el nou equipament «equilibrarà» el mapa d'instal·lacions esportives de Tortosa, ja que tant el barri del Temple com el raval de Sant Llàtzer –el pavelló es construirà al costat de la passarel·la que travessa les vies del tren– ara no tenen cap pista poliesportiva.

D'altra banda, l'Ajuntament destinarà 170.000 euros a la nova base nàutica del club de rem, a prop de Campredó, i 175.000 euros més per a la segona fase del viver d'empreses, a les antigues indústries Fabra. Altres partides importants són els 100.000 euros per fer un aparcament en superfície, que tindrà unes 150 places i que es farà a Ferreries Nord, tot aprofitant els terrenys que l'empresa Olis Faiges cedirà a l'Ajuntament en el marc d'un conveni urbanístic; i els 115.000 euros per millorar la vegetació i el marge del riu a la banda esquerra de l'Ebre, entre el pont de l'Estat i el pont del tren. A banda, Tortosa destinarà 150.000 euros més a la climatització i la supressió de les barreres arquitectòniques del nou edifici d'Acció Social, a l'antiga comissaria de la Policía Nacional. Una altra partida important són els 119.386 euros per modernitzar l'administració municipal mitjançant l'ús de les noves tecnologies.

Obres als pobles
El regidor de Promoció Econòmica, Ricard Forés, va destacar que la resta d'obres han estat consensuades amb l'EMD de Jesús i els veïns de la resta de pobles del municipi, i que totes les actuacions han estat pensades per fomentar la promoció econòmica i turística de Tortosa. Així, la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va detallar les diferents obres que l'Ajuntament ha consensuat amb l'EMD de Jesús i amb els consells assessors dels pobles. D'entrada, hi haurà 220.045 euros per rehabilitar, ampliar i millorar els accessos de l'edifici cultural La Masia, i 49.558 euros per a la rehabilitació de la tercera planta de l'edifici de la Immaculada, també a Jesús, on s'instal·laran serveis socioculturals i on es construirà una escala d'emergència. A banda, la millora de l'entorn de la torre de Campredó rebrà 87.232 euros, i el cobriment de la pista poliesportiva de Bítem, 81.795 euros. Finalment, l'Ajuntament també destinarà 47.446 euros a completar la millora i adequació de les instal·lacions esportives dels Reguers, així com 23.476 euros a la cobertura lateral de la pista de Vinallop. D'altra banda, el consistori podrà dedicar uns 800.000 euros a polítiques socials i a la despesa corrent, per compensar una part de la retallada en la participació dels tributs de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona