Urbanisme

Tortosa

Les noves zones comercials de la ciutat

Una ampliació urbanística “possibilita” l'arribada de Decathlon i Mercadona

La Generalitat dóna via lliure a l'extensió de la trama urbana consolidada en l'àmbit dels portals de Ciutat, per facilitar la implantació de grans comerços

La Generalitat ja ha donat per bona l'ampliació de la trama urbana consolidada (TUC) que l'Ajuntament de Tortosa li havia reclamat durant els últims mesos. Ferran Bel ha explicat que el consistori havia sol·licitat que es consideressin com a TUC els nous portals de Ciutat Nord i Centre, amb l'objectiu de“possibilitar” la implantació de grans superfícies comercials, com ara Decathlon. També el futur hipermercat de Mercadona, un projecte que no suposarà el tancament del seu actual supermercat de Ferreries. De fet, l'Ajuntament està enllestint la urbanització d'aquest sector entre l'autovia de l'Aldea (C-42) i el canal. Segons l'alcalde de Tortosa, l'Ajuntament podrà autoritzar-hi, pel seu compte, qualsevol establiment que no supere els 2.500 metres quadrats de superfície de venda.

A banda dels portals de Ciutat, Tortosa també ha aconseguit que es considere trama urbana consolidada el sector del raval de la Llet, que el govern va definir com a àrea residencial estratègica (ARE). La tramitació ha estat relativament llarga, ja que té el seu origen en un acord de ple del 18 de maig d'enguany, pel qual s'aprovava la proposta municipal de delimitació de trama urbana consolidada. La Direcció General de Comerç va emetre, un mes després, un informe favorable a la proposta, però amb una sèrie de consideracions. Tot seguit, el 30 de juliol, el consistori va retornar la proposta a la Generalitat, en un text que recollia en part les prescripcions de l'informe de Comerç. Finalment, el 29 de setembre, l'Ajuntament entrava als serveis territorials d'Urbanisme un escrit per apel·lar al decret llei 1/2009 del 22 de desembre, d'ordenació d'equipaments comercials. Segons aquest escrit, en el termini de dos mesos des de l'aprovació de la trama urbana, aquesta s'ha d'entendre en els termes de la proposta formulada pel mateix Ajuntament. Però, encara el 5 d'octubre, Comerç insistia a ratificar el seu informe del mes de juny. A primers de mes, Urbanisme ha resolt en favor del consistori per “silenci administratiu positiu”.

LA XIFRA

153.845
metres quadrats
és la superfície dels portals de Ciutat Nord i Centre, dedicats al comerç i indústria aparador.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS