El Ministeri d'Indústria rebutja part de les al·legacions de la Generalitat contra l'MTC

El perill de ruptura dels tres embassaments que hi ha aigües amunt d'Ascó no és d'entrada un motiu per excloure la candidatura d'aquest municipi a tenir el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. Així ho va fer públic ahir el Ministeri d'Indústria, que va fer una valoració de les 14.420 al·legacions que s'han presentat contra les candidatures de municipis presentades, 3.278 de les quals fan referència a Ascó. El perill d'inundació pel possible trencament de les preses és un dels arguments que va fer servir el govern de la Generalitat en les seues al·legacions. Amb tot, tant aquest perill com la sismicitat de la zona seran avaluats quan s'estudie l'emplaçament concret de l'MTC.

D'altra banda, el Ministeri d'Indústria nega que l'MTC tingui un impacte negatiu en el teixit productiu del territori on es faci o que hi hagi un risc en el transport del material radioactiu. A més, Indústria assegura que la instal·lació podria tenir un impacte positiu sobre l'entorn econòmic i l'ocupació de la zona on s'emplaci, amb inversions i infraestructures complementàries per al desenvolupament tecnològic i l'establiment d'empreses.

En altres al·legacions genèriques es denuncia la falta d'informació i participació en el procés, fet que Indústria també ha negat justificant que hi ha hagut un període ampli d'informació pública des del 2006 i que hi ha una via d'informació i participació oberta de manera permanent, per exemple a través de la web de l'emplaçament del cementiri nuclear. A més, també destaca que un cop es triï el lloc del magatzem de residus nuclears es farà una declaració d'impacte ambiental, que també se sotmetrà a informació pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

El Banc Santander pateix un ciberatac

Barcelona
economia

L’habitatge i l’alimentació estiren l’inflació d’abril i la situen al 3% anual

barcelona

Una quinzena de comerços volen traspassar el negoci per falta de relleu

BANYOLES

Els preus s’apugen set dècimes per l’alça de la roba, l’electricitat i els pisos turístics

GIRONA
ECONOMIA

Augmenta un 35,6% l’allotjament turístic al Vallès Occidental amb una estada mitjana de dues nits

TERRASSA
ECONOMIA

El Maresme pedala a favor de l’EuroVelo 8

MATARÓ
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

La CE exigeix a Booking complir amb la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS