Economia

El conseller d'Economia i Saura no es posen d'acord sobre si cal fer públic quins bancs aprofiten els ajuts estatals

El conseller d'Economia i Finances i el d'Interior i Relacions Institucionals no es posen d'acord sobre si cal fer públics o no els noms dels bancs i caixes que recorrin als ajuts especials arbitrats pel govern espanyol per fer front a la crisi. El secretari d'Estat d'Economia, David Vegara, va anunciar ahir que no es donaran a conèixer aquestes dades perquè això "estigmatitzaria" les entitats afectades, i Castells creu que l'argument és "raonable".

Amb dubtes i vacil·lacions, el conseller d'Economia ha respost que tot just ha conegut la notícia avui i que no en coneix els detalls. "Em sembla raonable, però no em vull pronunciar a la lleugera. De tota manera, quan els bancs i les caixes van al Banc Central Europeu a buscar liquiditat, no surt publicat, no ho veig imprescindible", ha dit a preguntes dels periodistes després de la reunió amb les cúpules de les caixes catalanes. Minuts després, amb la pregunta més païda, ha afegit que sí que caldria fer públic si l'Estat ha d'ajudar entitats amb problemes de solvència entrant en l'accionariat, com ha passat en altres països d'Europa. No ho troba necessari, en canvi, per a les injeccions de liquiditat.

Hores abans, el seu soci de govern Joan Saura s'expressava de manera molt diferent en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio. El conseller d’Interior i Relacions Institucionals considera que no és bo que el govern espanyol amagui la identitat dels bancs i caixes a qui ajudaria comprant actius perquè tinguin liquiditat. Per ell, “no es poden admetre ajuts als bancs, que segurament s’han de fer, que no siguin transparents”.

Pel conseller, l’ajuda a bancs i caixes “ha de ser transparent”. I en aquest punt afegeix que no només s’hauria de saber el nom de les entitats, sinó també els tipus d’actius que es compren “exactament”. “Si hi ha una participació i una entrada de recursos econòmics en alguns bancs, jo crec que l’Estat també ha d’entrar com a accionista d’aquestes entitats financeres”, ha puntualitzat el conseller recordant el que ja s’ha fet a la Gran Bretanya.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.