Economia

Els ajuts a la banca arrenquen a mig gas

La Caixa és una de les cinc entitats financeres que ha quedat fora de la primera adjudicació d'ajuts a la banca proposada pel govern estatal. Els ajuts anunciats per l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero han arrencat aquest dijous a mig gas, ja que només s'han adjudicat la meitat dels diners destinats a l'operació. El Tresor Públic havia preparat una partida de 5.000 milions d'euros a la subhasta però només n'ha pogut adjudicar 2.115.

Els tècnics del Tresor, del Banc d'Espanya i de la Comissió Nacional del Mercat de Valors han estudiat 70 ofertes, presentades per 28 entitats que volien vendre actius per un valor total de 4.562 milions. Després d'analitzar els actius oferts, els analistes estatals han decidit acceptar només 51 propostes, per un valor de 2.115 milions, un 42,3% del líquid disponible.

La Caixa, que ha estat una de les entitats que ha reconegut públicament la participació en la subhasta, no ha aconseguit ser una de les adjudicatàries. Sí que ha estat escollit com a adjudicatari el Banc Sabadell. De fora de Catalunya, la BBK ha obtingut 134 milions; la Kutxa, 50 milions; Caja Vital, 45; i Caja Duero, 30 milions.
 

Ara caldrà esperar quatre mesos perquè el vicepresident econòmic, Pedro Solbes, doni explicacions detallades sobre l'operació al Congrés. El govern espanyol creu que ha de deixar passar uns mesos abans de fer públics els noms de les entitats que participen en les subhastes per no estigmatitzar-les.

Una mala notícia, segons l'ICO
El president de l'Institut de Crèdit Oficial espanyol (ICO), Aurelio Martínez, no ha dubtat a qualificar de "mala notícia" el resultat de la primera subhasta d'actius financers. En un col·loqui a l'Associació de Promotors i Constructors d'Espanya, Martínez ha dit que "semblava raonable que més entitats haguessin acudit a la subhasta", tenint en compte les dificultats de liquiditat per les quals passa el sector financer. Pel president de l'ICO, hi han influït elements com la "por" de moltes entitats a ser "penalitzades" quan es conegui la seva participació en el procés.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona
Contra xifrada
Anna Pinter Pla

Un bon àpat per la inclusió

Torroella de Montgrí

Jornada per aprofundir en el turisme inclusiu al Baix Empordà

Torroella de Montgrí
Economia

Els pescadors d’arrossegament de Cambrils dividiran la veda

Cambrils
QUERALBS

FGC alerta que el consistori no ha signat el principi d’acord sobre Vall de Núria

QUERALBS