Economia

La Caixa participa en la primera subhasta de liquiditat del govern espanyol

Finances

La Caixa ha participat en la primera subhasta del Fons d'Adquisició d'Actius Financers "per reforçar el finançament a empreses i particulars", celebrada avui amb l'adjudicació màxima de 5.000 milions d'euros, segons ha informat avui l'entitat.

L'entitat, la primera caixa d'Espanya, considera que les condicions de termini i preu que ofereix en la subhasta "són molt atractives en les actuals condicions del mercat".

Segons l'entitat presidida per Isidre Fainé, amb aquesta decisió La Caixa mostra el seu suport a la iniciativa del govern espanyol, que destinarà 5.000 milions d'euros en aquesta primera subhasta per adquirir actius "de màxima qualitat" a les entitats financeres a fi d'estimular el crèdit a empreses i famílies.

Les fonts de La Caixa han destacat que, si resulta adjudicatària en la subhasta, l'entitat reforçarà encara més la seva "àmplia" posició de liquiditat, que arriba als 26.491 milions d'euros al setembre, el 10,1% dels actius totals, amb un increment el 2008 de 1.345 milions.

Segons La Caixa, la "fortalesa financera" de l'entitat li ha permès seguir donant resposta a les necessitats de crèdit dels seus clients i afrontar el creixement dels seus negocis.

Creixement dels crèdits
Els crèdits concedits arriben als 173.118 milions, fet que suposa un creixement interanual de l'11%. En els últims dotze mesos, La Caixa ha concedit crèdits per valor de 89.260 milions d'euros en 1,4 milions d'operacions.

El crèdit a les empreses ha augmentat un 13,7%, fins a 48.689 milions d'euros. Els crèdits amb garantia real creixen a un ritme del 7,2%, mentre que la resta dels crèdits al sector privat augmenten el 15,2%.

L'increment més important correspon a la inversió en empreses, gràcies a l'activitat comercial amb les 386.620 companyies clients (16.581 més).

Per augmentar la liquiditat i recolzar les empreses espanyoles, La Caixa ha signat sengles acords que inclouen línies de finançament per a les organitzacions de CEOE i CEPIME (6.000 milions) i de la Cambra de Comerç de Madrid i CEIM (2.000 milions).

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Diputació i Cecot renoven el programa per garantir el relleu d’empreses en actiu

Terrassa

L’operador Jet2holidays creix un 20% a l’aeroport de Girona

vilobí d’onyar
Economia

Collboni diu que “s’activaran totes les palanques” per evitar els efectes de la massificació turística

Barcelona
Economia

El Port de Barcelona busca aliances amb el Quebec

Barcelona
turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

CARDONA
TURISME

L’hotel Sa Punta es modernitza i explora allargar temporades

BEGUR

El preu s’encén i s’apaga

Barcelona
Anna Colomer
Coach i experta en dinàmiques d’alt impacte

“L’impacte emocional de caminar sobre vidres i brases transforma”

Barcelona
Informació especial

Windforce 3D apropa la impressió 3D a les activitats més industrials