Economia

Zapatero recomana a Rajoy que tingui "més sentit de l'humor"

"Sí, ho reitero. Tenim un sistema financer sòlid, molt sòlid, i la prova és que als Estats Units el sistema bancari s'ha esfondrat, a Europa hi ha països en dificultats, i a Espanya això no passa." És la resposta del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a les crítiques rebudes aquest dijous per part del líder del PP, Mariano Rajoy, que li ha retret que presumeixi d'un sistema financer més fort que cap altre. "No es tracta de presumir, sinó de dir el que hi ha. Perquè tampoc no és mèrit del govern, ha sigut tasca de tothom des que va començar la democràcia, amb participació del Banc d'Espanya. Si no s'hagués fet bé la feina, ara hauríem tingut seriosos problemes amb alguna entitat bancària", ha contestat Zapatero des de Nova York, on és de viatge oficial.

Per rematar la resposta, el president espanyol ha afegit: "I li diria al senyor Rajoy que tingui sentit de l'humor. Entre nosaltres, els primers ministres, tenim sentit de l'humor, fem bromes, i ajuda en les relacions. Li diria a Rajoy que tingués sentit de l'humor, com altres dirigents europeus, que potser així li anirien millor les coses", ha sentenciat.

En la mateixa compareixença davant la premsa a Nova York, Zapatero ha reclamat suport per al pla de George W. Bush, que vol rescatar el sistema financer dels Estats Units amb una gran injecció de diners públics. El president espanyol creu que aquesta solució pot tornar la confiança als mercats mundials. De tota manera, ha proposat que a partir d'ara el sistema financer estigui més vigilat, amb la supervisió del Fons Monetari Internacional (FMI).

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.