Política

El president de Pimec carrega contra Zapatero amb Rajoy de costat

El president del PP, Mariano Rajoy, i el president de la patronal Pimec, de petites i mitjanes empreses, Josep González, han replicat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, respecte a la suposada fortalesa de l'economia espanyola per afrontar la crisi econòmica.

En una conferència del líder dels populars davant dels membres de Pimec, a Barcelona, tant Rajoy com González han discrepat del punt de vista de Zapatero. Rajoy ha afirmat que és "mentida i absurd" que l'Estat espanyol "està més ben preparat que ningú per afrontar la crisi". Això "només genera més desconfiança", ha assegurat el president del PP.

Rajoy ha replicat així a Zapatero, que ahir va manifestar a Nova York que Espanya està més ben preparada per aguantar la crisi actual perquè té uns "comptes sanejats" i que el sistema financer espanyol "és el més sòlid del món". Durant la seva conferència a Pimec, el líder del PP ha remarcat que "l'engany i l'autoengany no serveixen per solucionar una crisi".

Per Josep González, "costa d'entendre" que el govern espanyol vagi "dient que Espanya va bé", vistes les actuals dades macroeconòmiques, com els índexs de morositat i d'inflació. Per aquesta raó, González ha demanat a l'executiu de Zapatero que faci reformes estructurals per afrontar la crisi.

"Sembla que dosifiquen la presentació de la crisi", ha lamentat el president de Pimec durant la intervenció que ha fet per presentar Rajoy. En aquest sentit, ha remarcat que el govern "combina" els seus diagnòstics, ja que ahir Zapatero definia el sistema bancari espanyol com "gairebé el més fort del món" i "el dia abans el ministre d'Economia, Pedro Solbes, havia dit que mai ha vist una crisi com aquesta".

La conferència de Rajoy s'ha completat amb un col·loqui a porta tancada al qual no s'ha permès l'accés als mitjans de comunicació que cobrien l'acte.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.